İstimlak bedeli ödenmeyen yolu trafiğe kapattılar

İstimlak bedeli ödenmeyen yolu trafiğe kapattılar -Muğla-Marmaris karayolunun Gülağzı mevkisinde duble yol çalışmaları sırasında arazilerinden geçen yolun 2 yıldır bedelinin ödenmediğini iddia eden arsa sahipleri, karayolunun tali y


MUĞLA (A.A) - Muğla-Marmaris karayolunun Gülağzı mevkisinde yol çalışmaları sırasında arazilerinden geçen yolun 2 yıldır bedelinin ödenmediğini iddia eden arsa sahipleri, karayolunun tali yola bağlanan kısmını trafiğe kapattı.
     Gülağzı köyü sakini 9 kişinin arsasının bulunduğu yaklaşık 2 dönümlük araziye yapılan kavşak ve duble yolun bedelinin ödenmesini isteyen hak sahipleri, Muğla-Marmaris karayolunun Ula Göletine giden tali yolu kumdan barikat yaparak trafiğe kapattı.
     Hak sahiplerinden Halil Altaş ve Elife Köseoğlunun avukatı Mustafa Gökay, gazetecilere yaptığı açıklamada, 2 yıl önce duble yol çalışmaları sırasında Gülağzı mevkisinde bazı mülk sahiplerine sorulmadan yol inşaatına başlandığını ileri sürdü.
     Hak sahiplerinin arazilerine yapılan yol için istimlak yapılmadığını belirten Gökay, Konuyla ilgili yazışmalar yaptık, dilekçeler verdik ama bir sonuç alamadık. Mülk sahiplerinin paraları ödenmeden yolu trafiğe açmayacağız. Son olarak Muğla Valiliğine ve Karayolları Genel Müdürlüğüne dilekçe verdik. Dilekçemizde 1 ay içinde ödeme yapın dedik ancak ödeme yapılmadı dedi.
     Hak sahiplerinden Halil Altaş ise 2 yıl önce yapılan yol çalışmalarında arazilerinin bulunduğu yerde yol ve kavşak çalışması yapıldığını, ancak bu zamana kadar bedelinin ödenmediğini dile getirdi.
     Arazilerinin bedeli ödenmeden yolu trafiğe açmayacaklarını ifade eden Altaş, Biz mağdur durumdayız. 2 yıldır arazilerimizin bedelinin ödenmesini bekliyoruz. Konuyla ilgili Valilik ve Karayollarına başvurduk, ama bir sonuç alamadık. Yetkililerin gereğini yapmasını istiyoruz diye konuştu.
    
     Muhabir: Utku Uçrak
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber İstimlak bedeli ödenmeyen yolu trafiğe kapattılar Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER