İsviçreden dönüp köyünü adeta yeniden kurdu

İsviçreden dönüp köyünü adeta yeniden kurdu -İsviçrede 23 yıl kaldıktan sonra Kastamonunun Çatalzeytin ilçesine bağlı köyüne dönen kişi, 6 binayla 1 cami yaptırdığı köyünü adeta yeniden kurdu -Seri: -Babamın eserini ka


KASTAMONU (A.A) - İsviçrede 23 yıl kaldıktan sonra Kastamonunun Çatalzeytin ilçesine bağlı köyüne dönen kişi, 6 binayla 1 cami yaptırdığı köyünü adeta yeniden kurdu.
     Kastamonunun Çatalzeytin ilçesi Çiftlik köyünden İsviçreye çalışmak için giden Sabri Seri (73), emekli olup tekrar memleketine döndü. Babasından kalan topraklara sahip çıkan Seri, köyünü inşa etmeye başladı.
     10 yıl önce köyüne dönen Sabri Seri, önce babasından kalan yıkık evi yeniden yapmaya karar verdi. Binanın inşaatı bitince bu sefer, ağabeyi, kardeşleri ve çocuklarına da birer ev daha yaptı.
     Bugüne kadar 3 katlı 6 ev ile 1 cami yaptıran Seri, 1 milyon liradan fazla harcama yaptı. Seri, 8 yıl önce yaptırdığı camide görev yapan imamın maaşını da kendisi karşılıyor.
     Seri, yeniden inşa ettiği köyün girişindeki Çiftlik yazan tabelayı da Beyaz Saray Çiftlik olarak değiştirdi.
    
     -Babamın eserini kaybetmemek için-
    
     Seri, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Babamın eserini kaybetmemek için köyüme gelerek ağabeyime, kardeşime ve çocuklarıma birer ev yaptım. Hayrına bir de cami yaptım ve camiye hoca tuttum dedi.
     Hem evlerin hem de caminin faaliyette olduğunu kaydeden Seri,Köyün maliyeti şu ana kadar 1 milyon lirayı geçti dedi.
     10 yıldır Sabri Serinin yanında inşaat ustası olarak çalışan Mustafa Çetin ise Sabri ağabeyin inşaatlarını 10 yıldan beri yapıyoruz. Köyü bu hale getirdik. Burada camimizi yaptık. Köyüne emek veriyor dedi.
    
     Muhabir: Ümit Yorulmaz
     Yayıncı: Ebubekir Gülüm
<< Önceki Haber İsviçreden dönüp köyünü adeta yeniden kurdu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER