Gebze

Gebze-Orhangazi-İzmir Otoyolu çalışmaları -Bursa Valisi Harput, tünel ve otoyol inşaatını gezdi, bilgi aldı -Harput: 3 bin 414 metreyle, Türkiyenin en uzun otoyol tüneli olma özelliğine sahip Samanlı Tünelinde yüzde 23lük böl


BURSA (A.A) - Bursa Valisi Şahabettin Harput, yapımı süren Gebze-Orhangazi-İzmir Otoyolunun Orhangaziye bağlı Ortaköy yakınlarındaki tünel ve otoyol inşaatını gezdi, çalışmalar hakkında bilgi aldı.
     Harput, Vali Yardımcısı Ziya Güler, Orhangazi Kaymakamı Mustafa Selman Yurdaer, Karayolları Genel Müdürlüğü Kamu Özel Sektör Ortaklığı Bölge Müdürü İsmail Kartal, Orhangazi Jandarma Komutanı Jandarma Başçavuş Nuri Berk, Ortaköy Muhtarı Mustafa Can ile inşaat alanında incelemelerde bulundu. Vali Harputa, 1400 metre açılan tünel inşaatında Otoyol A.Ş Genel Müdür Yardımcısı Cemalettin Kocamanoğlu, Tünel Yapım Şefi Abdullah Kürşat Erol ve Proje Müdürü Kutlu Kater tarafından bilgi verildi.
     Şahabettin Harput, projenin planlanandan daha hızlı ilerlediğini belirterek, şöyle konuştu:
     Şu anda tünel inşaatında toplamda 1500 metre civarında bir kazı yapıldığını görüyoruz. Otoyol AŞ Genel Müdürü ve bölge müdürlerimiz olmak üzere tüm personeli huzurlarınızda tebrik ediyorum, gözlerinden öpüyorum. Çok kısa süre içinde çok büyük mesafeler alınmış durumda. 3 bin 414 metreyle, Türkiyenin en uzun otoyol tüneli olma özelliğine sahip Samanlı Tünelinde yüzde 23lük bölümün tamamlandığını görüyoruz. Şu anda yerin yaklaşık 250 metre altında, teknolojinin bütün imkanlarını kullanarak, hızla bu tüneli bitirmeye çalışıyoruz.
     Projenin tamamlanmasının ardından Bursa ile İstanbulun birleşeceğini anlatan Harput, İstanbul-Bursa arası 1 saate iniyor. Bursa-İzmir arası 2 saate iniyor. Bunun güzelliklerini zaman içinde, hem turistik, hem zaman, hem ekonomik, hem de ticari olarak sadece bu bölge insanı değil, bütün Türkiye görecek. Böylesine, tabiri caizse tarihe not düşen bu muhteşem eserin, tüm kahramanlarını burada kutluyorum dedi.
    
     -650 iş makinesi, bin 600 işçi 24 saat çalışıyor-
    
     Harput, otoyolun, tünel inşaatı ile Orhangazi arasında kalan, Gebzeden köprü ile Orhangaziye kadar bağlanan 59 kilometrelik bölümünde, 650 iş makinesinin ve bin 600 işçinin gece gündüz çalıştığını belirterek, Eski devlet adamlarının bir sözü vardı, Dağları da çağları da deldik. Burada dağları nasıl deldiğimizi en güzel şekilde görüyoruz. Önümüzdeki yıl tünelin içi kısmen asfaltlanmaya da başlanacak diye konuştu.
     2015te İstanbul-Bursa arasında bu yolun kullanılmaya başlanacağını vurgulayan Harput, Orhangazi-Bursa arasında bir tünelimiz daha var. Bu tünelin uzunluğu bin metre. 2015te bunların hepsi tamamlanacak ve trafiğe açılacak. Projenin Bursadan sonra kalan bölümü ise 2016da tamamlanacak ifadesini kullandı.
     Vali Harput, daha sonra beraberindeki heyetle Orhangazi-İznik karayolundaki şantiyeye geçti. Harputa burada köprü, tünel ve otoyol inşaatıyla ilgili Kamu Özel Sektör Ortaklığı Bölge Müdürü İsmail Kartal tarafından sunum yapıldı.
    
     Muhabir : Musa Öztürk / Zafer Akpınar
     Yayıncı: Kamuran Akkuş

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER