İTO Yönetim Kurulu Başkanı Yalçıntaş:

İTO Yönetim Kurulu Başkanı Yalçıntaş: -İstanbul ile Anadolu şehirleri arasında, İstanbuldaki iş adamlarıyla, Anadoludaki iş adamaları ne kadar fazla ilişkide olursa Türkiye o kadar kalkınır, o kadar ileriye gider (Fot


NEVŞEHİR (A.A) - İstanbul Ticaret Odası (İTO) Yönetim Kurulu Başkanı Murat Yalçıntaş, İstanbul ile Anadolu şehirleri arasında, İstanbuldaki iş adamlarıyla, Anadoludaki iş adamaları ne kadar fazla ilişkide olursa, Türkiye o kadar kalkınır, o kadar ileriye gider dedi.
     İTO Meclis Çalışma Toplantısı için Nevşehire gelen Yalçıntaş ve meclis üyeleri, Vali Abdurrahman Savaşı ziyaret etti. Vali Savaşın makamında gerçekleşen ziyarete, Yalçıntaşın yanı sıra İTO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Dursun Topçu, Meclis Başkan Yardımcısı Sami Yılmaz ve meclis üyeleri katıldı.
     Ziyarette konuşan Yalçıntaş, Nevşehire 150 kişilik iş adamı heyetiyle geldiklerini ve İTO Meclis Çalışma Toplantısını Nevşehirde gerçekleştireceklerini söyledi.
     İTO olarak yılda 2 defa meclis toplantılarını Anadolu şehirlerinde yaptıklarını belirten Yalçıntaş, Bu sefer de Nevşehirden gelen davet üzerine burada yapma kararı aldık. Biz bunu çok önemsiyoruz, çünkü biliyoruz ki İstanbul ile Anadolu şehirleri arasında, İstanbuldaki iş adamlarıyla, Anadoludaki iş adamaları ne kadar fazla ilişkide olursa Türkiye o kadar kalkınır. O kadar ileriye gider. Bu bağlamda biz Nevşehiri çok önemsiyoruz. İstanbulda da yaklaşık 90 bin Nevşehirli var. Odamızda da Nevşehirli arkadaşlarımız var. Başkan Yardımcımız Sami bey de Nevşehirlidir. Dolayısıyla bizler burada kendimizi evimizde hissediyoruz diye konuştu.
     Ayrıca Nevşehir Valiliğinin çalışmalarını da yakından takip ettiklerini ve Vali Savaşı İstanbullu iş adamları olarak tebrik ettiklerini ifade eden Yalçıntaş, Çünkü hakikaten yaptığınız hizmetlerin yankısı tüm Türkiyede duyuluyor. Özellikle biz İstanbulda sizi büyük beğeni ve hayranlıkla takip ediyoruz. En son icraatınız olan bakıma muhtaç ve sakat vatandaşlarımız için yaptırılan evler hakikaten çok büyük bir proje. Gerçek bir insanlık projesi. Türk insanının ruhunu yansıtan bir proje dedi.
     Vali Savaş da, İTO üyelerini Nevşehirde görmekten ve ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, İstanbulun Türkiye ve dünya ticaretinde çok önemli bir yere sahip olduğunu belirtti.
     Türkiyedeki ticaretin büyük bir kısmının İstanbulda planlandığını ve üretilen malın, hizmetin Anadoluya yayıldığını kaydeden Savaş, Bizim buradaki firmalarımızın asıl karargahları İstanbul. Dolayısıyla siz İTO olarak Nevşehirli iş adamlarının özellikle turizm alanında hizmet verenlerin de aslında başkanısınız şeklinde konuştu.
     Konuşmaların ardından Yalçıntaş, Savaşa plaket ve İTOnun hazırlattığı İstanbul kataloğunu takdim etti. Savaş da, Yalçıntaşa Avanosta yapılan Hitit anforası hediye etti.
     Haftasonu Nevşehirde kalacak olan İTO heyeti, burada meclis toplantısı gerçekleştirecek ve bölge gezisi yapacak.
     (MAS-YCL-İÇR-HÜL)
<< Önceki Haber İTO Yönetim Kurulu Başkanı Yalçıntaş: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER