İYTEde akademik yıl açılışı

İYTEde akademik yıl açılışı


İZMİR (A.A) - İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü (İYTE) akademik yılı açılışı nedeniyle tören düzenlendi.
     Prof. Dr. Erdal Saygın Amfisinde düzenlenen törende konuşan İYTE Rektörü Prof. Dr. Mustafa Güden, İYTEnin 100 ve üstü öğretim üyesi bulunan üniversiteler arasında öğretim üyesi başına düşen yayın sayısında ODTÜ ve Gebze Yüksek Teknoloji Enstitüsünü geçerek Türkiye birincisi olduğunu, sadece yayın sayısında değil, öğretim üyesi başına düşen ulusal ve uluslararası proje sayısında da Türkiyede ilk üçte yer aldıklarını kaydetti.
     Türkiyenin ilk İnovasyon Merkezi Projesinin İYTE kampüsünde yer alan Teknoparkta başlatıldığını belirten Güden, İnovatif fikirlere sahip girişimcilere, araştırmalarını ürüne dönüştürmek isteyen üniversite öğretim elemanlarına ve yüksek lisans, doktora öğrencilerine düşük kira karşılığında araştırma alanları sağlayacak merkez, 5 bin 500 metrekarelik bir kapalı alanda kurulacaktır. Microsoft Türkiye ile birlikte geliştirdiğimiz Microsoft İnovasyon Merkezi projesine başlamış bulunmaktayız. Bu proje kapsamında Microsoft tabletlerinin uygulama programlarının bir kısmı İYTEde yazılacaktır diye konuştu.
     Törene, YÖK Yürütme Kurulu Üyesi Muhittin Şimşek, İzmirdeki üniversitelerin rektör ve rektör yardımcıları, TÜBİTAK Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Yunus Çengel de katıldı.
    
     Muhabir: Göksel Kayseri / Halil Şahin
     Yayıncı: Ramazan Ercan
<< Önceki Haber İYTEde akademik yıl açılışı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER