İzmirde Özel Yetkili Mahkemeler Kaldırılsın eylemi

İzmirde Özel Yetkili Mahkemeler Kaldırılsın eylemi


İZMİR (A.A) - İzmirde, özel yetkili mahkemelerin kaldırılması talebiyle eylem düzenlendi.
     Türkiye Barolar Birliği (TBB) organizasyonu ile İzmir Cumhuriyet Meydanında bir araya gelen bazı illerin baro temsilcileri ile avukatlar, cübbelerini de giyerek, Dün DGM bugün ÖGM, Özel Görevli Mahkemeler Kaldırılsın sloganıyla eylem yaptı.
     CHPli ve bağımsız bazı milletvekilleri ile İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlunun da destek verdiği eylemde, Cumhuriyet Meydanından Gündoğdu Meydanına kadar yürüyüş gerçekleştiren grup, Adalet istiyoruz, Özel yetkili mahkemeler kaldırılsın yazılarının bulunduğu pankart ve dövizler taşıdı.
     TBB Başkan Yardımcısı Berra Besler, yürüyüşün ardından Gündoğdu Meydanında yaptığı konuşmada, savunmanın, halkın sesi olduğunu dile getirerek, halkın hak arayışına destek vermek, onun sesi olmak amacıyla bu eylemi düzenlediklerini ifade etti.
     İzmir Barosu Başkanı Sema Pekdaş, özel görevli ağır ceza mahkemelerinin, demokrasi ve hukuk devletinde yerinin olmadığını ileri savundu.
     TBB ve 57 baronun geçen yıl yayınladığı deklarasyonla özel görevli ağır ceza mahkemelerinde geçerli olan soruşturma ve yargılama usullerinin, savunma hakkının kısıtladığını ve kaldırılmasının istendiğini hatırlatan Pektaş, Geçen sürede, savunma dokunulmazlığını hedef alır şekilde, avukatlar hakkında bir çok dava açılmıştır. Avukatın görev yapamaz olması demek, hukuk devletinin olmaması demektir dedi.
     İstanbul Baro Başkanı Ümit Kocasakal da yargıdan savunmanın, mahkeme salonlarından avukatın çıkartılmasının, adaletin çıkartılması olduğunu ifade derek, şöyle konuştu:
     Savunma hakkı vatandaşlar için su gibi hava gibi ekmek gibi gerekli. Avukat savunma hakkının teminatıdır. Özel görevli mahkemeler, hukuk devleti için felaket olan gizli tanıklık gibi güçle birleşince, hak ve özgürlükler için tam bir dinamit etkisi yaratıyor. Dolayısıyla bu mahkemeler kaldırıncaya, yargı bağımsızlığı tam olarak tesis edilinceye kadar mücadele edeceğiz.
     (SER-UFK)
<< Önceki Haber İzmirde Özel Yetkili Mahkemeler Kaldırılsın eylemi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER