İzmirde 2. Boyoz Festivali

İzmirde 2. Boyoz Festivali -Festival, pazar günü İzmirlileri Kordonda buluşturacak


İZMİR (A.A) - İzmirde sabah kahvaltılarının vazgeçilmezleri arasında yer alan boyoz için bu yıl "2 Boyoz 1 Yumurta Buluşalım Kordonda" sloganıyla ikincisi düzenlenecek Boyoz Festivali, 12 Mayıs Pazar günü İzmirlileri Kordonda buluşturacak.
     Alsancak Vapur İskelesi önünde başlayacak festivalde yüz bin boyoz ve elli bin yumurta ve demli çayın yanı sıra sakızlı dondurma da ikram edilecek. Festival süresince Posta bandosu, Grup Sütlü Kakao, Pozitive Live ve Grup Mecaz konserleriyle İzmirlilere keyifli saatler yaşatacak.
     Festivale katılanları ilgi çekici yarışmalar da bekliyor. Kadın ve erkekler için iki ayrı kategoride düzenlenen yarışmalarda katılımcılar en fazla boyozu yemek için kıyasıya mücadele edecek. En çok boyoz yiyen şampiyonlara armağanlar verilecek.
     Anneler Gününe denk gelen festivalde ayrıca annelere yönelik etkinlikler düzenlenecek.
     Konak Belediyesi işbirliğinde, Orkide yağları ana sponsorluğunda festivali düzenleyen Radyo Romantik Türk ile birlikte ulusal ve yerel televizyonlar etkinlikleri canlı olarak yayınlayacak.
    
     -Boyozu 500 yıl önce Museviler getirdi-
    
     Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan yaptığı açıklamada, boyozu İzmire 500 yıl önce Musevilerin getirdiğini hatırlatarak, şunları kaydetti:
     "Musevi kardeşlerimiz İspanyadan yola çıkıp Türkiyeye, İzmire geldiler ve boyoz geleneğini başlattılar. Onlardan kalan bu gelenek unutulmadı, Musevi kardeşlerimizin, Türk komşularına ikram ederek süre gelen boyoz yeme alışkanlığı İzmirle bütünleşti. Boyoz, sevgi, barış, hoşgörü kenti İzmirin oldu. Onun için Boyoz Festivali ile İzmirden Türkiyeye sevgi, barış ve dostluk mesajları veriyoruz."
    
     Muhabir: Hüseyin Bağış
     Yayıncı: Nevbahar Kabaklı
<< Önceki Haber İzmirde 2. Boyoz Festivali Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER