İzmirde askeri araca düzenlenen bombalı saldırı

İzmirde askeri araca düzenlenen bombalı saldırı -Saldırıdan yaralı olarak kurtarılan ve tedavi gördüğü hastanede şehit olan Uzman Çavuş Özmen, memleketi Erdemlide toprağa verildi


MERSİN (A.A) - İzmirin Foça ilçesinde askeri araca düzenlenen bombalı terör saldırısından yaralı olarak kurtulan ve tedavi gördüğü hastanede şehit olan Uzman Çavuş Hasan Furkan Özmen memleketi Erdemlide toprağa verildi.
     Ulu Camide düzenlenen törene şehidin babası Cengizhan, annesi Durdu ile kardeşleri ve yakınlarının yanı sıra Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan, Güney Deniz Saha Komutan Vekili Tümamiral Şükrü Korlu, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Hayrettin İmren, MHP Grup Başkanvekili Mehmet Şandır, AK Parti Mersin milletvekilleri Nebi Bozkurt ve Ahmet Tevfik Uzun, CHP Mersin milletvekilleri İsa Gök, Vahap Seçer, Ali Rıza Öztürk, MHP Mersin Milletvekili Ali Öz ile vatandaşlar katıldı.
     İl Müftüsü Ali Melekin kıldırdığı cenaze namazının ardından top arabasında taşınan şehidin cenazesi, terör örgütü aleyhinde atılan sloganlar eşliğinde götürüldüğü Limonlu beldesindeki aile mezarlığında toprağa verildi.
     Şehidin acılı babası Cengizhan Özmen, gazetecilere yaptığı açıklamada, terör örgütü mensuplarını işaret ederek, Bunlar pislik. Ama biz dimdik ayaktayız dedi.
     Oğlum öyle güzel bir şey başardı ki, peygamber ocağına gitti diyen acılı baba, şöyle devam etti:
     Devlet hep benim elimden tuttu. Özellikle de İzmire çok teşekkür ediyorum. Taksicisinden, halkına, doktoruna kadar herkese çok teşekkür ederim. Komutanlarımın hepsi, oğlumun eksikliğini hissettirmemek için elinden geleni yaptı. Beni 24 saat yalnız bırakmadılar. Ben komutanlarımdan çok memnunum. Benim oğlum ölmedi. Benim oğluma Allah dur dedi. Oğlum da durdu. 40 Mehmetçiği kurtardı. Bir santimetre daha gitmiş olsaydı 40 kişi mahvolurdu. Cenab-ı Allah, Seni ve yanındaki Mehmetçiği alıyorum dedi. Eminim Allah, oğluma en güzel yeri vermiştir. Oğlum kendini feda etti. İzmir halkından Allah razı olsun. Bakanından, Cumhurbaşkanına veya diğer siyasi parti temsilcilerine kadar herkesten razı olsun. Beni hiç yalnız bırakmadılar.
     Bu arada tören sırasında Cengizhan Özmen, Güney Deniz Saha Komutan Vekili Tümamiral Şükrü Korluya sarılarak, Beni hiç yalnız bırakmadınız. Yanımda olmadığınız zamanlarda da sık sık beni aradınız. Allah sizden razı olsun dedi.
     İzmirin Foça ilçesinde, 9 Ağustos Perşembe günü askeri aracın geçişi sırasında meydana gelen patlama sonucu, 1 asker şehit olmuş, 12 kişi yaralanmıştı. Özmen ise, yaralı olarak kaldırıldığı İzmirdeki hastanede yapılan müdahalelere rağmen dün hayatını kaybetmişti.
    
     Muhabir: Kerem Kocalar / Aykut Ünlüpınar
     Yayıncı: İsa Sansar
<< Önceki Haber İzmirde askeri araca düzenlenen bombalı saldırı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER