İzmirde balık-ekmek şenliği

İzmirde balık-ekmek şenliği


İZMİR (A.A) - Ege Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçıları Birliği ve Su Ürünleri Tanıtım Grubu (STG) tarafından ilköğretim okullarında düzenlenen Balık-Ekmek Şenliklerine Salih İşgören İlköğretim Okulunda devam edildi.
     Balık tüketimini arttırmak ve çocuklara balığı sevdirmek amacıyla düzenlenen etkinlik kapsamında Alsancak semtindeki Salih İşgören İlköğretim Okulunda 600 öğrenciye ekmek arası levrek, çipura ve minekop balığı ikram edildi.
     Şenlikte öğrencilere Su Ürünleri Tanıtım Grubu tarafından hazırlanan balık temalı yap-boz, kalem, balon ve balık yemekleri kitapçığı da dağıtıldı.
     Su Ürünleri Tanıtım Grubu ve Ege Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Sevinç Kopuz, etkinlikte yaptığı konuşmada, 2011 yılından bu yana 17 okulda şenlik düzenlediklerini söyledi.
     Balık yeme alışkanlığının küçük yaşta kazandırılması gerektiğine dikkat çeken Kopuz, bir yarımada olan Türkiyede balık tüketiminin kişi başına 8 kilogram seviyesinde olmasının üzüntü verici olduğunu ifade etti.
     Kopuz, Türkiyede kişi başı balık tüketimini 15 kilograma çıkarmayı hedeflediklerini dile getirerek, Ülkemizdeki balık tüketimini arttırmak, balığın besin değerinin öneminin anlaşılmasını sağlamak amaçları doğrultusunda 2 yıldır Balık-Ekmek Şenlikleri düzenliyoruz. Balık-Ekmek Şenlikleri bizim için çok önemli bir sosyal sorumluluk projesi niteliği taşıyor. Çocukların küçük yaşta balık yemeye alışmasının sağlıklı nesiller için çok önemli olduğunu düşünüyoruz dedi.
    
     Muhabir: Hüseyin Bağış / Tolga Albay
     Yayıncı: Ufuk Kırabalı
<< Önceki Haber İzmirde balık-ekmek şenliği Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER