İzmirde dört yeni baraj yeniden gündemde

İzmirde dört yeni baraj yeniden gündemde


İZMİR (A.A) - İzmirde yapılması planlanan dört yeni barajın, Çevre ve Şehircilik Bakanlığının onayı ile yeniden yapılacağı gündeme geldi.
     İzmir Büyükşehir Belediyesi, Çamlı, Değirmendere, Alionbaşı ve Bostanlı barajları için Çevre ve Şehircilik Bakanlığının istediği plan revizyonlarının tamamlandığını bildirdi.
     İzmir Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, İzmire yılda 23,6 milyon metreküp ilave su kazandıracak 4 yeni barajın yapımının yeniden gündeme geldiği belirtildi.
     Açıklamada İZSU yetkilileri şu ifadelere yer verdi:
     Çamlı Barajı için Çevre ve Şehircilik Bakanlığına daha önce yaptığımız ÇED başvurusu süreci kaldığı yerden devam edecek. ÇED onayı alındıktan sonra uygulama projelerini hazırlayacağız. Bostanlı ve Değirmendere barajları planlama raporu revize edildi. Uygulama projeleri hazırlanıyor. Alionbaşı Barajının planlama raporu da revize edildi. Yaz aylarına doğru uygulama projesi için ihaleye çıkacağız. Uygulama projelerini elde ettiğimizde 4 barajın yapım ihalesine çıkmayı planlıyoruz.
     Çamlı Barajının yapımı ile hızla artan nüfusuyla ileride büyük ölçüde su sıkıntısının yaşanacağı tahmin edilen Seferihisar, Urla, Güzelbahçe yerleşimlerinin bulunduğu Yarımada bölgesinin 50 yıl süreyle su sorununun çözülmesi hedefleniyor.
     Çamlı Barajı, yılda 15 milyon metreküp su tutma kapasitesiyle yaklaşık 300 bin nüfusun su ihtiyacını karşılayacak.
     Değirmendere Barajı, 4 milyon metreküp su tutma kapasitesiyle 80 bin kişinin su ihtiyacını karşılayacak.
     Bostanlı Barajından yılda ortalama 2,3 milyon metreküp su kapasitesiyle Karşıyakanın içme suyu ihtiyacının karşılanmasına destek sağlayacak.
     Narlıdere Alionbaşı Barajı ise 2,3 milyon metreküp su tutma kapasitesine sahip olacak.
     İZSUnun, barajların planlama raporu revizyonu ve uygulama projeleri için 3 milyon 773 bin lira harcadığı bildirildi.
    
     Muhabir: Hüseyin Bağış
     Yayıncı: Ramazan Ercan
<< Önceki Haber İzmirde dört yeni baraj yeniden gündemde Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER