İzmirde hayvan hırsızlığı

İzmirde hayvan hırsızlığı -Bergama ilçesinde, hayvanları av tüfeğiyle öldürdükten sonra karkas eti kasaba sattığı iddia edilen şebeke çökertildi


İZMİR (A.A) - Bergama ilçesinde, hayvanları av tüfeğiyle öldürdükten sonra karkas eti kasaba sattığı iddia edilen şebeke çökertildi.
     İlçeye bağlı köylerin sakinlerinin jandarmaya çok sayıda büyükbaş hayvanın çalındığı bildirmesi üzerine İl Jandarma Komutanlığı ile Bergama İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, çalınan hayvanların önce av tüfeğiyle vurulduğunu, kafası ve iç organları çıkarıldıktan sonra boş araziye atıldığını belirledi.
     Soruşturmayı genişleten Jandarma ekipleri, bölgeye gelen kiralık araçları takibe aldı. Yukarıbey köyünde 35 DHN 50 plakalı aracı durduran ekipler, içerisinde karkas et olan araçtaki Gürcistan uyruklu Z.G. (25) ve R.Uyu (39) gözaltına aldı.
     Zanlıların, karkas eti Dikili ilçesinde kasaplık yapan İ.Öye (37) sattığını belirleyen ekipler İ.Öyü de gözaltına aldı.
     Jandarma Komutanlığında ifadeleri alınan 3 zanlı çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. Jandarma ekipleri, şebekenin elebaşı olduğu iddia edilen G.G.yi (37) yakalamak için çalışma başlattı.
     Zanlıların 18 ayrı hayvan hırsızlığı olayına karıştıkları tespit edildi.
    
     Muhabir: Şafak Yel
     Yayıncı: Nevbahar Kabaklı
<< Önceki Haber İzmirde hayvan hırsızlığı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER