İzmirde meslek liselerinin sanayi bölgesine kaydırılması

İzmirde meslek liselerinin sanayi bölgesine kaydırılması önerisi


İZMİR (A.A) - İzmir Milli Eğitim Müdürü Vefa Bardakçı, endüstri meslek liselerinin organize sanayi bölgelerine kaydırılması ve sanayi-okul işbirliğinin daha ileri boyutlara taşınması için çalışma yürüttüklerini belirtti.
     AA muhabirine açıklama yapan Bardakçı, İzmirde özellikle nüfusun yoğun olduğu yerleşim birimlerinde okul ve derslik ihtiyacının devam ettiğini, buna çözüm bulmak amacıyla çeşitli seçenekler üzerinde durduklarını söyledi.
     Bir çok hayırseverin kendilerini arayarak okul yaptırmak istediğini belirttiğini, onlara destek olma noktasında hassas davrandıklarını kaydeden Bardakçı, liselerin kampüslerde toplanması ve endüstri meslek liselerinin sanayi bölgelerine taşınması halinde okul sorununun önemli ölçüde halledileceğini ifade etti.
     Bardakçı, organize sanayi bölgelerine meslek lisesi yapımın konusunda önemli mali destekler sağlandığını, İzmirdeki 18 OSBnin bu desteklerden yararlanarak lise yaptırması halinde mevcut binaların ihtiyaç duyulan alanlara dağıtılabileceğini söyledi.
     OSB yönetimleriyle daha sıkı bir işbirliği içine gireceklerini, sanayiden gelen taleplere programlar açılmasını planladıklarını kaydeden Bardakçı, şöyle konuştu:
     Sektör bize ihtiyaç duyduğu elemanı söyleyecek ve eğitim sırasında da staj imkanı tanıyacak. Kaç kişi lazımla o kadar insan yetiştireceğiz. Bundan daha güzel, daha planlı bir eğitim sistemi olabilir mi - O yüzden organize sanayi bölgelerinin mesleki eğitim konusunda mutlaka bizimle işbirliği yapmasını istiyoruz. Bu okulları isterlerse özel okul yönetimiyle yapıp işletsinler, isterlerse yapıp bize devretsinler biz işletelim.
    
     Muhabir: Yunus Karakaya
     Yayıncı: Tolga Albay
<< Önceki Haber İzmirde meslek liselerinin sanayi bölgesine kaydırılması Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER