İzmirde öğrencinin öğretmenini öldürmesi

İzmirde öğrencinin öğretmenini öldürmesi -Öldürülen Sevilay Durukanın annesi Pembe İlkgül: Kızımın görev şehidi kabul edilmesini istiyorum


İZMİR (A.A) - İzmirde öğrencisi tarafından derste bıçaklanarak öldürülen fen bilgisi öğretmeni Rabia Sevilay Durukanın annesi Pembe İlkgül, Kızımın görev şehidi kabul edilmesini istiyorum dedi.
     Durukanın görev şehidi olarak kabul edilmesi amacıyla CHP İzmir İl Kadın Kolları Başkanlığınca toplanan 30 bin imza, TBMM Başkanı Cemil Çiçeke iletilmek üzere CHP İzmir Milletvekili Birgül Ayman Gülere teslim edildi.
     CHP İzmir Kadın Kolları Başkanı Özgün Utku, düzenlediği basın toplantısında, kadına şiddetin her geçen gün arttığını, yasaların bunun önüne geçmekte yetersiz kaldığını savundu.
     Cinayetin ardından Rabia Sevilay Durukanın annesi Pembe İlkgülü ziyaret ettiklerini anlatan Utku, Annemize bir isteği olup olmadığını sorduk. Kendisi de kızının görev şehidi sayılmasını istediğini söyledi. Bu amaçla başlattığımız imza kampanyasında 30 bin imza topladık dedi.
     Durukanın annesi Pembe İlkgül ise kızının ders esnasında öğrencisi tarafından bıçaklanarak öldürülmesinin üzüntüsünü yaşadığını belirtti. Durukanın cenazesini kendi elleriyle yıkadığını ifade eden İlkgül, Benim çocuğum işini yapmaktan başka ne yaptı. Öğrencisine Oğlum biz derse başladık demiş. O da yüzüne kağıdı fırlatmış ve dersten çıkmış. Daha sonra aldığı bıçakla kızımı öldürmüş. Kızımın görev şehidi kabul edilmesini istiyorum diye konuştu.
     CHP İzmir Milletvekili Birgül Ayman Güler de, Allah böyle bir acıyı bir daha yaşatmasın. Sevilay öğretmenin görev şehidi kabul edilmesi için elimizden geleni yapacağız. İmzaları partime ve çarşamba günü randevu aldığımız TBMM Başkanı Cemil Çiçeke ileteceğim dedi.
     Konuşmaların ardından Pembe İlkgül ve Özgün Utku, toplanan imzaları Birgül Ayman Gülere teslim etti.
     Karabağlar Eskiizmir semtindeki Nezire Merzeci Ortaokulunda 8. sınıf öğrencisi H.K. (15), iddiaya göre geç geldiği için tartıştığı fen bilgisi öğretmeni Rabia Sevilay Durukanı (40) derste bıçaklamış, ağır yaralanan Durukan kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetmişti.
     Tutuklanan öğrenci H.K. hakkında kasten adam öldürme suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle dava açılmıştı.
    
     Muhabir: Ramazan Ercan / Nevbahar Kabaklı
     Yayıncı: Osman Kurt
<< Önceki Haber İzmirde öğrencinin öğretmenini öldürmesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER