İzmirde öğretmenlerden ifade istendiği iddiası

İzmirde öğretmenlerden ifade istendiği iddiası -Eğitim-Sen İzmir 1 Nolu Şube Başkanı Tunalı: Güzelyalı Ortaokulunda, okutulan 3 kitaba ilişkin Türkçe öğretmenlerinin tamamının ifadesi istendi -İzmir Milli Eğitim Müdürü Bard


İZMİR (A.A) - Eğitim-Sen İzmir 1 Nolu Şube Başkanı Abdullah Tunalı, Güzelyalı Ortaokulunda okutulan 3 kitaba ilişkin Türkçe öğretmenlerinin tamamından Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ifade istendiğini iddia ederek, Bu psikolojik baskıdır dedi.
     Tunalı, gazetecilere yaptığı açıklamada, Güzelyalı Ortaokulunda zümre kararıyla okutulan Bilgin Adalının Çatalhöyük Öyküleri-1 Dünyamızın İlk Şafağı ile Muallim Nacinin Ömerin Çocukluğu ve Çılgın Babam kitaplarının Türk örf ve adetlerine uygun olmadığı yönünde bir velinin İl Milli Eğitim Müdürlüğüne şikayette bulunduğunu söyledi.
     Abdullah Tunalı, velinin şikayeti üzerine İl Milli Eğitim Müdürlüğünce tüm Türkçe öğretmenlerinden ifade istendiğini öne sürdü.
     Kitaplarla ilgili ifade istemenin laik ve bilimsel eğitime karşı operasyon olduğunu savunan Tunalı, Bu psikolojik baskıdır dedi.
     İzmir Milli Eğitim Müdürü Vefa Bardakcı ise iddianın doğru olmadığını belirterek, Kitaplarla ilgili isimsiz bir şikayet dilekçesi ulaştı bize. Ancak isimsiz olduğu için işleme sokmadık. Öğretmenler hakkında inceleme, ifade isteme veya soruşturma yok diye konuştu.
    
     Muhabir: Halil Şahin / Efsun Yılmaz
     Yayıncı: İbrahim Uyar
<< Önceki Haber İzmirde öğretmenlerden ifade istendiği iddiası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER