İzmirde pazar tezgahları Ramazana hazır

İzmirde pazar tezgahları Ramazana hazır -İzmir Pazarcılar Esnafı Odası Başkanı Erişen: Metropol genelindeki 154 pazar yerinde bin 500 üreticimiz İzmirlileri taze ürünlerle buluşturuyor Tüketiciler, Ramazan ayı dolayısıyla zam


İZMİR (A.A) - İzmir Pazarcılar Esnafı Odası Başkanı Hamdin Erişen, metropol genelindeki 154 pazar yerinde bin 500 üreticinin Ramazan boyunca vatandaşları taze ürünlerle buluşturacağını belirterek, Tüketiciler, Ramazan ayı dolayısıyla zam yapmayacağımız sebze ve meyvelerin yanı sıra hurma gibi iftarlıklara da çok uygun fiyatlarla pazar tezgahlarından ulaşabilirler dedi.
     Erişen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiyede pazar kültürünün sosyal hayat içinde önemli bir yeri bulunduğunu, pazar esnafı ile tüketici arasında zaman içinde samimi ilişkilerin oluştuğunu anlattı.
     İzmirin coğrafi konumu nedeniyle tüketicinin taze ve uygun fiyatlı ürünlere pazar tezgahlarından ulaşabildiğini kaydeden Erişen, İzmirlilerin, sahur vakti bahçeden toplanmış sebze ve meyveyi aynı gün tüketme şansı var. Ürünlerin tazeliği ve kalitesi büyük marketlerden çok üstün dedi.
    
     -Ürünlere zam yapılmayacak-
    
     Ramazan ayı dolayısıyla sebze ve meyveye zam yapmayacaklarını vurgulayan Erişen, şöyle konuştu:
     Metropol genelindeki 154 pazar yerinde bin 500 üreticimiz İzmirlileri taze ürünlerle buluşturuyor. Pazarcılar olarak Ramazan bereketi için hazırlıklarımızı yaptık. Tüketiciler, mübarek Ramazan ayı dolayısıyla zam yapmayacağımız yerli sebze ve meyvelerin yanı sıra hurma gibi iftarlıklara da çok uygun fiyatlarla pazar tezgahlarından ulaşabilir.
     Ramazan için herkes elinden geleni yapıyor. Pazarlarda satışa sunduğumuz ürünlere zam yapmayacağız. Ekonomik sıkıntılar malum. Vatandaş iftara, sahura istediği sebze meyveyi alamazsa bu bizi üzer. Parası çıkmasa da veririz. Pazarlar, kültürümüzden gelen bir oluşum ve biz kültürümüze çok düşkünüz. Bu sene Ramazan ayında zam yapmayacağımızı ilettiğimiz pazar esnafı da uygulamadan duydukları memnuniyeti dile getiriyor. Sıcaklarda oruç tutacak vatandaşlarımızı fiyatlarımızla sevindirmek istiyoruz.
    
     -Parası olanın da olmayanın da yolu pazardan geçiyor-
    
     Erişen, fiyatların yanı sıra pazarların fiziki koşullarını iyileştirmeye yönelik çalışmalar yaptıklarını, tüm pazarların temiz olmasına büyük özen gösterdiklerini bildirdi.
     Hurma gibi dönemsel ürünler dışında pazarlarda satılan sebze ve meyvelerin taze olmasının önemine işaret eden Erişen, şunları kaydetti:
     İftar sofralarının gözdesi olan hurma, pazar tezgahlarında yerini aldı. Pazar esnafı olarak, özel kalemimiz olmayan bayram şekeri, hurma gibi ürünleri ilgili toptancılardan temin ediyoruz. Bunun dışında yerli taze sebze ve meyveler tezgahları süslüyor. Bazı ürünler, halde satılan emsalinden ucuza pazar tezgahında bulunabiliyor. Vatandaşlarımız, mutlaka pazarlara uğrayıp ürünleri görmeli. Özellikle Ege otları, günlük toplanır, satılır, akşam saatlerinde tükenmiş olur. Ürünlerimiz 3 gün tezgahta beklemiyor, o gün bitiyor. Pazarda kalan ürünler de asla ziyan olmuyor. Müşterilerimiz haricinde ortalama 100 aile sebze ve meyveye bedelsiz ulaşıyor.
     Pazar esnafı ile vatandaş arasındaki güzel ilişki, Ramazan ayının gelişiyle daha da güzelleşecektir.
    
     Muhabir: Ege Gürün-Zeynep Özbay
     Yayıncı: Bilal Yakınbaş
<< Önceki Haber İzmirde pazar tezgahları Ramazana hazır Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER