İzmirde polisin açtığı ateş sonucu bir

İzmirde polisin açtığı ateş sonucu bir kişinin ölmesi -Karabağlar ilçesindeki tartışmada, polisin açtığı ateş sonucu 1 kişinin hayatını kaybettiği olayla ilgili davanın görülmesine başlandı -Hakkında müebbet ve 25 yıl hapis cezası ist


İZMİR (A.A) - Karabağlar ilçesindeki tartışmada, polisin açtığı ateş sonucu 1 kişinin hayatını kaybettiği olayla ilgili davanın görülmesine başlandı.
     İzmir 6. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuklu sanık polis memuru İmran Kahya, tutuksuz yargılanan müşteki sanıklar Faruk Karhan, Seyit Ekinci, maktül Emrah Barlakın annesi Gülpaşa Barlak ve babası Nusrettin Barlak, tanıklar ve tarafların avukatları katıldı.
     İmran Kahya, ifadesinde, devriye görevi yaparken bir araçla çarpıştıklarını, kaza sonrası diğer aracın sürücüsünün ehliyetinin olmadığını tespit ettiğini, bunun üzerine trafik ekiplerini çağırdığını anlattı. Ehliyeti olmayan Erhan Barlakın yerine başka bir kişinin ehliyetinin kendisine uzatıldığını belirten Kahya, işlem yapılacağı sırada 20-25 kişilik grubun taşkınlık yapmaya başladığını kaydetti.
     Müşteki sanıklardan Seyit Ekincinin 2-3 ay sonra askere gidecek, yardımcı olsanız ne olurdu- diyerek kolundan çektiğini savunan Kahya, O an da elimdeki telsizle başına vurdum. Faruk Karhan da beni eliyle itti. Kalabalığı dağıtmak için önce biber gazı sıktım. Biber gazı çalışmayınca silahımı çıkartıp doldur boşalt yaptım. Kalabalık daha da şiddetlenerek bira ve ayran şişeleri ile boş plastik kasalarını ekiplere doğru atmaya başladı. Grubun içerisinden çıkan ağabey Emrah Barlak da küfürler ve tehditler etti diye konuştu.
     Emrah Barlakın bıçak, Faruk Karhanın ise kırık şişeyle kendisine saldırdığını öne süren Kahya, korku ve panik halinde önce havaya 3 el ateş ettiğini belirterek şöyle konuştu:
     Sol kalçamda bir acı hissettim. Ben de Emrah ve Farukun ayaklarına birer el ateş ettim. Emrahın eline vurup bıçağı düşürdüm. Bu şekilde Emrah, kahvehaneye doğru kaçtı. Ardından aldığı sandalyeyle bana vurmak istedi. Panikledim. Silah istem dışı olarak patladı. Emrahı öldürmek gibi bir kastım yoktu. Böyle bir niyetim olsa daha ilk hamlede vururdum. Emrahın saldırgan bir tavrı vardı. Bunun için üzüntülüyüm. Keşke bu şekilde olmasaydı. Ben kaçan ve duran bir insana ateş etmedim. Anne ve babasının affına sığınıp başsağlığı diliyorum. Üzüntülerimi dile getiriyorum. Herkesin empati yapmasını istiyorum. Adalete güveniyorum. Verilecek her türlü karara saygı duyuyorum.
     Maktül Emrah Barlakın babası Nusrettin Barlak, sanığın başsağlığı dileklerini kabul etmediğini söyledi.
     Baba Barlak, Bir oğlum mezarda, diğeri yatalak. 100 liralık hasar için bunlara değer miydi- Biz PKKlı değiliz. Ailemizde 5 şehit var. Sanıktan ve olay yerinde bulunan polislerin hepsinden şikayetçiyim dedi.
     Anne Gülpaşa Barlak da adalete güvendiğini dile getirerek, şikayetçi olduğunu bildirdi.
     Diğer tanıkları da dinleyen mahkeme heyeti, polis memuru İmran Kahyanın tahliye talebini reddederek duruşmayı erteledi.
    
     -Olay-
    
     Karabağlar ilçesi 3820 Sokakta, 12 Ağustos 2012de meydana gelen olayda, Erhan Barlak yönetimindeki 09 YG 987 plakalı otomobil, park halindeki polis ekip otosuna çarpmış, çıkan tartışmada polis memuru İmran Kahyanın ateş etmesi sonucu olaya karışan üç kişi çeşitli yerlerinden yaralanmış, yaralılardan Emrah Barlak hayatını kaybetmişti.
     Sanık polis memuru Kahya hakkında kasten adam öldürme suçundan müebbet ve 25 yıl hapis cezası, polise karşı geldikleri iddia edilen Erhan Barlak ve Faruk Karahan hakkında da 2 yıl ile 9 yıl arasında hapis cezası isteniyor.
    
     Muhabir: Gülcan Kaplan / Ramazan Ercan
     Yayıncı: Erdem Gültekin
<< Önceki Haber İzmirde polisin açtığı ateş sonucu bir Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER