İzmirde sezonun ilk derbisi pazartesi günü

İzmirde sezonun ilk derbisi pazartesi günü oynanacak -PTT 1. Ligde 3 takımla temsil edilen İzmirin ekiplerinden Bucaspor ile Karşıyaka pazartesi günü 33. kez karşılaşacak


İZMİR (A.A) - PTT 1. Ligde 3 takımla temsil edilen İzmirin ilk derbisinde Bucaspor ile Karşıyaka pazartesi günü Yeni Buca Stadında karşılaşacak.
     Ligde ilk 3 haftada 4 puan toplayan Bucaspor, 7 puana sahip Karşıyaka ile pazartesi günü Kutluhan Bilgiçin yöneteceği müsabakada saat 20.00de mücadele edecek.
     Bu sezona kadar İl Güvenlik Kurulu kararı gereği derbi maçlara evsahipliği yapan Atatürk Stadının dışında Yeni Buca Stadı ilk kez iki İzmir ekibinin mücadelesine sahne olacak.
     Liglerde şu ana kadar 32 kez karşılaşan iki ekipten Karşıyaka bu maçlarda 14 galibiyet alırken, Bucasporun da 9 galibiyeti bulunuyor.
     İki ekip arasındaki 9 müsabaka berabere tamamlanırken, Karşıyakanın 42 golüne Bucaspor 33 golle cevap verdi.
     Karşıyakanın attığı 42 golde 31 farklı oyuncunun imzası bulunurken, yeşil-kırmızılı takımın en golcüsü 4 gol kaydeden Korhan Özen oldu. Korhan Özeni 2şer gol kaydeden Barış Mayadağ, Erçağ Evirgen, Erkan Taşdemir, Hayrettin Aksoy, Okan Öztürk, Tevfik Cihan Bulut, Zafer Akkaş ve Zafer Şahay izledi.
     Bucasporda ise en golcü isim 5 gol atan Hasan Kabze olurken, bu oyuncuyu Tevfik Cihan Bulut (4), Murat Tanburacı, Özgür Bayram (3) ve Mehmet Batdal (2) takip etti. Halen Karşıyakada yer alan Ahmet Burak Solakelin de Bucaspor formasıyla Karşıyakaya 2 golü bulunuyor.
     1996-1997 sezonunda Bucasporun Karşıyakayı 4-3 mağlup ettiği maçta sarı-lacivertli ekibin 4 golünü de atan Tevfik Cihan Bulut, iki takım arasındaki müsabakalarda bir maçta en fazla gol atan isim oldu. Tevfik Cihan Bulut, daha sonra transfer olduğu Karşıyaka formasıyla eski takımına karşı 2 gol atmayı başardı.
     Bucasporu 1994-1995de 5-1 mağlup eden Karşıyaka, iki takım arasındaki en farklı sonucu aldı.
     Ligde geçen sezon ilk yarıda oynanan karşılaşma golsüz berabere tamamlanmış, ikinci devredeki müsabakayı ise Bucaspor, Emre Güral ve Abdulkadir Özgenin golleriyle 2-0 galip tamamlamıştı.
    
     Muhabir: Ali Korkmaz / Ramazan Ercan
     Yayıncı: Hüseyin Doğru
<< Önceki Haber İzmirde sezonun ilk derbisi pazartesi günü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER