İzmirde uyuşturucu operasyonu

İzmirde uyuşturucu operasyonu -Küçükyalı semtinde iş adamına ait evin bahçesinde 38 bin 400 uyuşturucu hap ele geçirildi -İş adamının şoförünün de aralarında bulunduğu 3 kişi gözaltına alındı


İZMİR (A.A) - İzmirin Konak ilçesi Küçükyalı semtinde bir iş adamının evinin bahçesinde 38 bin 400 uyuşturucu hap ele geçirildi, iş adamının şoförünün de aralarında bulunduğu 3 kişi gözaltına alındı.
     Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Narkotik Büro Amirliği ekipleri, İzmirin turistik bölgelerinde piyasaya sürülmek üzere Hollandadan uyuşturucu hap getirileceği istihbaratı üzerine başlattığı takibin ardından, Küçükyalıdaki bir iş adamının villasında arama yaptı.
     Narkotik detektör köpeği Diablonun da yer aldığı aramada, villanın bahçesinde, sırt çantası içinde 38 bin 400 uyuşturucu hap ele geçirildi.
     İş adamının şoförü N.P. ile şoförün Hollandada yaşayan yeğeni D.P ve arkadaşı E.Y. gözaltına alındı.
     Türkiye ve Hollandadan çifte vatandaşlık sahibi D.Pnin, arkadaşı E.Y. ile birlikte otomobille uyuşturucuyu Türkiyeye getirdiği, N.P. aracılığıyla turistik bölgelerde piyasaya sürülmek üzere pazarlamayı hedefledikleri iddia edildi.
     N.Pnin şoförlüğünü yaptığı iş adamının ise olaydan bilgisinin olmadığı, bir süredir yurt dışında olduğu öğrenildi.
     Sorgularında suçlamaları kabul etmedikleri öğrenilen 3 zanlı, işlemlerinin ardından İzmir Cumhuriyet Başsavcılığına sevk edildi.
    
     -24 kilo esrar ele geçirildi-
    
     Öte yandan, bir kişinin sokakta uyuşturucu satanlara esrar temin ettiği ihbarı üzerine harekete geçen polis, F.Knın Bayraklı ilçesindeki evinde arama yaptı.
     Evinde 24 kilogram esrar ele geçirilen F.K. gözaltına alındı.
     Olayla ilgili soruşturmanın sürdüğü bildirildi.
    
     Muhabir: Serdar Yılmaz
     Yayıncı: Nevbahar Kabaklı
<< Önceki Haber İzmirde uyuşturucu operasyonu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER