İzmirde yürütülen Tarih Projesi

İzmirde yürütülen Tarih Projesi -Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu: Kentte yaklaşık 300 hektarlık tarihi aksın yeniden ayağa kaldırılması, fonksiyon yüklenmesi ve çekim merkezi haline getirilmesi yönünde çalışmalar yürütüyoruz


İZMİR (A.A) - İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İzmirde yaklaşık 300 hektarlık alanda yer alan tarihi bölgenin ayağa kaldırılması yönünde uzun soluklu çalışma yürüttüklerini belirterek, Projeyi hemşehrilerimize iyi anlatamazsak, desteklerini alıp sahiplenmelerini sağlayamazsak, hayata geçirmemiz zor dedi.
     İzmir Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, İzmirlilerin tarihle ilişkisini güçlendirmek amacıyla İzmir-Tarih Projesi başlatıldığı ve belediye koordinasyonunda, tarihçiler, mimar ve şehir plancıları, üniversite ve iş dünyası temsilcilerin yer aldığı bir grup oluşturulduğu bildirildi.
     Açıklamada, konuyla ilgili tarihi Havagazı Fabrikasında gerçekleştirilen toplantıya katılan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocağolunun, Agora, Kadifekale, Tarihi Kemeraltı Çarşısında kazı, restorasyon ve yenileme çalışmalarıyla ilgili bilgi verdiği kaydedildi.
     Açıklamada Başkan Kocaoğlunun şu sözlerine yer verildi:
     Kentte yaklaşık 300 hektarlık tarihi aksın yeniden ayağa kaldırılması, fonksiyon yüklenmesi ve çekim merkezi haline getirilmesi yönünde çalışmalar yürütüyoruz. Çalışma yürütülen bölgelerde tarihi dokuyu bozmadan çeşitli işlevler yükleyerek ayağa kaldırmanın bilimsel çalışmasını yapıyoruz. Belki bunun sonunda yarışmalar gerçekleştirerek, sokak sokak planlama yapacağız.
     Kent ortasındaki tarihi mekanı ayağa kaldırmadan, yerli-yabancı turistleri kente çekmemiz zor görünüyor. İzmirde turistler için en önemli aks burası. Butik oteller, tasarım sokakları, inovasyon merkezleri, Ege Mutfakları Sokağı gibi yaşam alanlarını içerecek bir çalışma olacak. Bölgede yeni bir yapı ya da yeni bir imar hakkı olmayacak. Sadece restorasyon ve fonksiyon yükleyerek şehri zenginleştirme var. O yüzden böyle bir çalışmaya kimsenin itiraz edeceğini sanmıyorum.
     Bölgede yaklaşık 16 bin yapı var ve uzun soluklu bir çalışma sürdürüyoruz. Her kesimin fikrini alarak yolumuza devam etmek istiyoruz. Projeyi hemşehrilerimize iyi anlatamazsak, desteklerini alıp sahiplenmelerini sağlayamazsak, hayata geçirmemiz zor.
    
     Muhabir: Serdar Yılmaz
     Yayıncı: Tolga Albay
<< Önceki Haber İzmirde yürütülen Tarih Projesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER