İzmirdeki cinayet

İzmirdeki cinayet -Karşıyaka ilçesinde tartıştığı arkadaşını öldürdüğü iddiasıyla hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle dava açılan sanığın yargılanmasına başlandı


İZMİR (A.A) - Karşıyakada geçtiğimiz yıl arkadaşını kırdığı içki şişesiyle öldürdüğü iddiasıyla hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis istemiyle dava açılan sanığın yargılanmasına başlandı.
     Karşıyaka 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya kasten öldürmek suçundan hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istenen tutuklu sanık Emin Atik ile ölen Nazım Kurtuldunun annesi Sakine Yenigelen, kardeşi Soner Kurtuldu ve tarafların avukatları katıldı.
     Sanık Atik, ifadesinde, kavga anına ilişkin son olarak arkadaşının eli kanar vaziyette bir arabaya yaslandığını hatırladığını belirterek, Kendisini daha sonra yerde kanlar içerisinde yatarken gördüm. Başında dua ettim. Ben boynunun kesildiğini dahi fark etmedim. Kalkması için dürttüm, seslendim. Hareket etmeyince korktum, şoka girdim. Eve gidip üzerimi değiştirdim. Nazım benim 20 yıllık arkadaşımdır, daha önceden kendisi ile aramızda hiç husumet yoktu dedi.
     Sanık avukatı Seyit Ahmet Akyüz, tüm delillerin toplanmış olduğununu ve delillerin karartılma tehlikesinin bulunmadığı gerekçesiyle müvekkilinin tahliyesini talep etti.
     Cumhuriyet savcısı ise sanığın İstanbul Adli Tıp Kurumuna gönderilerek ilgili ihtisas kurulundan, cezai ehliyetinin bulunup bulunmadığına ilişkin rapor aldırılmasına, uyuşturucu madde kullanıp kullanmadığının tespit edilmesi ile sanığın kaçma ihtimalinin dikkate alınarak tutukluluk halinin devamını istedi.
     Sanığın İzmir Adli Tıp Kurumuna sevki ile tutukluluk halinin devamına karar veren mahkeme heyeti, cezai ehliyetinin tespiti için rapor talebini ise bir sonraki celsede ele alınmasını kararlaştırarak duruşmayı erteledi.
     Bu arada, duruşma esnasında seyirci bölümünde oturan bir kadının cep telefonuyla kayıt yaptığı tespit edildi. Ölenin yakınlarının arkadaşı olduğunu söyleyen M.Ö, manevi destek olmak için duruşmayı izlemeye geldiğini, cep telefonuyla kayıt yapmanın suç olduğunu bilmediğini belirtti.
     Mahkeme heyeti, M.Önün cep telefonuna el konulmasına karar vererek, Karşıyaka Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu.
     M.Ö, savcılıkta ifadesinin alınmasının ardından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.
     Karşıyaka Fikri Altay Mahallesinde, geçen yıl mayıs ayında birlikte alkol alan Nazım Kurtuldu (31) ve arkadaşı Emin Atik (28) arasında yaşanan tartışmanın kavgaya dönüşmesi üzerine Emin Atikin kırdığı şişe ile Nazım Kurtulduyu boğazından ve vücudunun çeşitli yerlerinden yaraladıktan sonra kaçtığı iddia edilmiş, ağır yaralanan Kurtuldu, hayatını kaybetmişti.
     İzmir Emniyet Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri, olayın ardından kaçan Emin Atiki yakalayarak gözaltına almıştı.
    
     Muhabir: Gülcan Kaplan / Ufuk Kırabalı
     Yayıncı: Şükran Yücel

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER