İzmirdeki cinayet davası

İzmirdeki cinayet davası -Eşini bıçaklayarak öldürdüğü iddiasıyla hakkında, ağırlaştırılmış müebbet hapis istemiyle dava açılan Sedat Çöl ve 5 yakınının yargılanmasına devam edildi


İZMİR (A.A) - İzmirde, geçen yıl boşanmak istediği eşini bıçaklayarak öldürdüğü iddiasıyla hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis istemiyle dava açılan Sedat Çöl ile 5 yakınının yargılanmasına devam edildi.
     İzmir 5. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya tutuklu sanık Sedat Çöl hasta olduğu gerekçesiyle katılmazken, tutuksuz sanıklar ile öldürülen Ferdane Çölün annesi Suna, babası Fikret Maviş katıldı.
     Duruşmada, taraf avukatları ve davaya müdahil olan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı avukatı ile Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu üyeleri de hazır bulundu.
     Duruşmada söz alan müdahil avukatları, delilleri karartma ihtimali olmasından dolayı tutuksuz sanıkların tutuklanmasını talep ederek, bu kişilere de ölen Ferdane Çöl ile karşılaştırmalı DNA testi yapılmasını istedi.
     Mahkeme Heyeti Başkanı Orhan Kızıltaş, sanığın Adli Tıp Kurumundan cezai ehliyetinin olup olmadığına dair raporun gelmediğini belirterek, DNA testiyle ilgili değerlendirmenin bu rapor geldikten sonra yapılmasına karar verdi.
     Tutuksuz sanıkların bu hallerinin devamına karar veren mahkeme heyeti, Ferdane Çölün cep telefonuna ait HTS kayıtlarının istenmesini kararlaştırdı.
     İzmirin Bornova ilçesinde, geçen yılın ekim ayında Ferdane Çölün, boşanmak istediği eşi Sedat Çöl tarafından bıçaklanarak öldürülmüş, İzmir Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, Sedat Çöl hakkında kasten adam öldürme, tutuksuz sanıklar C.İ, B.İ, A.D, H.M, İ.M. ile suça sürüklenen çocuk M.Ç hakkında da azmettirme suçlamasıyla ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası talep edilmişti.
     Tutuksuz sanıklardan M.Ç, yaşı küçük olması nedeniyle dosyası ayrılarak, çocuk ağır ceza mahkemesine gönderilmişti.
    
     -Platformun basın açıklaması-
    
     Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformuna üye bir grup, duruşma öncesinde, öldürülen Ferdane Çölün babası Fikret Maviş, annesi Suna Maviş ile çocukları cinayete kurban giden diğer ailelerin de katılımıyla basın açıklaması yaptı.
     Grup, adına basın açıklamasını okuyan Sanem Kural Deniz, Ferdane Çölün öldürülmesinden, defalarca şikayetçi olmasına rağmen görevini yapmayan devlet görevlilerinin de sorumlu olduğunu ileri sürerek, Mücadelemiz sonucu Ferdaneyi korumayan polisler hakkında soruşturma açtırmayı başardık. Tüm sorumlular hakkında da idari dava açacağız. Öldürülen kadınların aileleriyle birlikte katillerin en ağır cezaları almaları için, başka kadınların öldürülmemesi için mücadele ediyoruz dedi.
     Basın açıklamasına, geçen hafta Gültepe semtinde O.P. tarafından öldürülen Pınar Ünlüerin babası Zeki Ünlüer ve 6 yaşındaki oğlu A.E.K. ile yaklaşık 2,5 yıl önce seri cinayete kurban giden Ayşe Selen Aylanın annesi Hatice Ayla da katıldı.
    
     Muhabir: Gülcan Kaplan / Ufuk Kırabalı
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber İzmirdeki cinayet davası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER