İzmirdeki suç örgütüne yönelik operasyon

İzmirdeki suç örgütüne yönelik operasyon -Adliyeye sevk edilen 23 kişiden 8i savcılık sorgusunun ardından serbest bırakılırken, 13ü tutuklandı, 2si tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı -Gözaltında bulunan 4 avukat ile CHP


İZMİR (A.A) - İzmir, İstanbul ve Bursada yürütülen suç örgütüne yönelik operasyon kapsamında gözaltına alındıktan sonra adliyeye sevk edilen 23 kişiden 8i savcılık sorgusunun ardından serbest bırakılırken, 13ü tutuklandı, 2si ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.
     İzmir Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince İzmir, İstanbul ve Bursada düzenlenen operasyonda gözaltına alınan ve dün adliyeye sevk edilen 23 kişiden 8i savcılık sorgusunun ardından serbest bırakıldı.
     Adliyeye sevk edilenlerin 13ü tutuklanırken, 2si tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.
     Zanlıların ifadesi doğrultusunda, İzmirde gözaltına alınan 4 avukat ile CHP Karşıyaka İlçe Başkanı Adnan Alabayın emniyetteki işlemlerinin ardından yarın adliyeye sevk edilmesi bekleniyor.
     Daha önce gözaltındaki 30 kişiden 7si, emniyetteki işlemlerinin ardından serbest bırakılmış, 23 zanlı ise dün adliyeye sevk edilmişti.
     Silahla yaralama, tehditle senet imzalatma, rüşvet vermek suretiyle bilirkişi raporu düzenleterek adli yargıyı etkileme, silahla yaraladıkları kişinin tehdit sonucu şikayetçi olmaktan vazgeçmesi, dolandırıcılık gibi suçlara karıştığı iddia edilen zanlılar gözaltına alınmış, örgüt üyelerinin dolandırıcılık yoluyla elde ettiği öne sürülen 2 milyon liranın bulunduğu banka hesapları ve çok sayıda taşınmaza el konulmuştu.
    
     Muhabir: Emre Umurbilir / Halil Şahin
     Yayıncı: Murat Taydaş
<< Önceki Haber İzmirdeki suç örgütüne yönelik operasyon Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER