İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu Tirede muhtarlara Bütünşehiri anlattı


İZMİR (A.A) - İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Tirede muhtarlarla bir araya gelerek Bütünşehir yasası ile ilgili bilgi verdi.
     Tire Belediyesi Kültür Sanat Salonunda yapılan toplantıda konuşan Kocaoğlu, Bütünşehir yasasının iktidarın yerel yönetimler üzerinde baskı kurmak amacında olduğunu ileri sürdü. Yasayla belde ve köylerin daraltıldığını, valilik mekanizmasının ise bir fonksiyon tarafından dönüştürülerek yükseltildiğini ifade eden Kocaoğlu, şöyle konuştu:
     Doğru mu yapıyorlar belli değil. Bizim sistemimizde köy muhtarlıkları önemli yer kapsıyor. Türkiyeyi kapsayan Büyükşehir yasası tek partinin ve tek kişinin yönetimi ile yetmez. Çünkü ihtiyaçları karşılamak için hep birlikte çalışmamız lazım. İl özel idarenin görevleri bellidir. Merkezi idaresini kurar bütçeyi yönetir. Bunları yaptığı sürece il özel idarelerinin başımızın üstünde yeri var. Mart 2014e kadar yapabilecek olduğumuz işleri yapacağız. Yer temini yapılacaktır bu ayın sonunda. Bununla birlikte kentin yerelde kalkınmasını sağlayacak, gelirlerini artıracak, yaşam seviyesini yükseltecek bütün bir yol haritasıyla köylerimizi ve beldelerimizi kalkındırabileceğimize inanıyoruz. Tarıma da destek veriyoruz. Kentin kalkınması da yükselmesi de tarıma dayalıdır. Tire, Torbalı, Bayındır ve Ödemişte yapılan tüm hizmetler de tarıma dayalıdır. Sürdürülebilirlik önemlidir. Ticarette tarımda sanayide kültür de sanatta ve her şeyde kalkınmamız lazım. Sürdürülebilirlik gemiyi ilerletmektir. Özellikle Büyükşehir belediyelerine önemli görevler düşmektedir. O değerlerde bir potansiyel vardır. Bizim işimiz birlik ve beraberlik içinde kalkınmaktır.
     Kocaoğlu, konuşmasının ardından köy ve mahalle muhtarlarının sorularını yanıtladı. Bu sırada, AK Parti İzmir İl Genel Meclisi Üyesi Refik Konurun söz istemesi üzerine toplantının muhtarlara yönelik düzenlendiğni ifade eden Kocaoğlu söz vermek istemedi. Bunun üzerine MHP Tire ilçe Başkanı Bayram Demirel de konuşma yapmak isteyen Konura müdahale edince Kocaoğlu, Konur ve Demirel arasında sözlü tartışma yaşandı.
     Kocaoğlu, Seçilmiş muhtarlara yönelik bir toplantı organize ettik. Toplantıya CHP İlçe Başkanını dahi davet etmedik. Ayrıca burada hiç kimse kabadayılık yapma hakkına sahip değil dedi.
    
     Muhabir: Dilek Özdemir / Mustafa Yıldırım
     Yayıncı: Murat Taydaş
<< Önceki Haber İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER