İzmir Büyükşehir Belediyesi 300 yeni otobüs

İzmir Büyükşehir Belediyesi 300 yeni otobüs satın alıyor


İZMİR (A.A) - İzmir Büyükşehir Belediyesi klimalı ve engelli binişine uygun 300 yeni otobüs için TEMSA ile protokol imzaladı.
     İzmir Büyükşehir Belediyesiden yapılan yazılı açıklamaya göre, otobüs filosunu gençleştirme kapsamında 300 yeni solo otobüsün sözleşmesi İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, üretici firma TEMSAnın CEOsu Tamer Ünlü ve ESHOT Genel Müdürü Faruk Alçelik tarafından imzalandı.
     Tarihi Havagazı Fabrikasındaki protokol töreninde konuşan Başkan Kocaoğlu, 90 dakika içinde tek bilet uygulaması ile Türkiyede en ucuz ulaşımın İzmirde gerçekleştirildiğini söyledi.
     İzmirdeki körfez ulaşımı için üretimi devam eden 15 yeni yolcu gemisi ile raylı sistem yatırımları hakkında bilgi veren Başkan Kocaoğlu, Raylı sistemde göreve geldiğimizde 11 kilometre hat vardı. Şu anda 94 kilometre oldu. 80 kilometrelik Aliağa-Menderes hattını bitirdik, 2,5 kilometre Bornova hattını Evka 3e kadar uzattık. Üçyol-Üçkuyular Metro Hattının çalışmaları da sürüyor. Biz orada ansızın yürüyeceğimizi söylüyoruz. Belki bir gün ansızın yürürüz dedi.
     Yaklaşık 33 milyon avro yatırım maliyeti olan yeni otobüslerin ilk bölümünün şubat ayında teslim edileceği, filonun tamamının ise Ağustos 2013 tarihine kadar hizmete gireceği bildirildi.
    
     Muhabir: Hüseyin Bağış
     Yayıncı: Ufuk Kırabalı
<< Önceki Haber İzmir Büyükşehir Belediyesi 300 yeni otobüs Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER