İzmir Devlet Tiyatrosu sezona üç oyunla

İzmir Devlet Tiyatrosu sezona üç oyunla merhaba diyecek


İZMİR (A.A) - İzmir Devlet Tiyatrosu 2012-2013 sezonunu üç oyun ile açıyor.
     İzmir Devlet Tiyatrosundan yapılan yazılı açıklamada, yeni sezonun Güngör Dilmenin kaleme aldığı Bağdat Hatun, İtalyan yazar Ugo Betti tarafından 1946 yılında yazılan Keçiler Adası ve Norveçli yazar Henrik İbsenin ünlü eseri Nora, Bir Bebek Evi adlı oyunlarla başlayacağı belirtildi.
     Nora, Bir Bebek Evi adlı oyunun 2 Ekimde Konak Sahnesinde, Bağdat Hatun adlı oyunun 4 Ekimde Karşıyaka Ragıp Haykır Sahnesinde ve Keçiler Adasıadlı oyunun ise 10 Ekim tarihinde Melek Ökte Sahnesinde seyirci ile buluşacağı kaydedildi.
     Geçtiğimiz günlerde İzmirde vefat eden Türk Tiyatrosunun usta oyun yazarı Güngör Dilmenin kaleme aldığıBağdat Hatun oyunu Prof. Dr. Bozkurt Kuruç sahneye koyuyor. Tarihte, Cengizhanın torunu Hulagu Han tarafından kurulan İlhanlı Devletinin imparatoru Bahadır Hanın, evli bir kadın olan Bağdat Hatunu kocasından boşatıp evlenmesini konu alan oyun, beyaz perdeye de uyarlanmıştı.
     Keçiler Adası ise insanın suça doğuştan eğilimli ve kötücül bir varlık olup olmadığını sorusunu gündeme getirirken, çevreyi kuşatan ortamın, suçun ortaya çıkmasındaki rolünü irdeliyor. Ahmet Muhip Dıranasın çevirisiyle Türkçeye kazandırılmış olan eserin yönetmenliğini İzmir Devlet Tiyatrosu sanatçılarından Sadık Yağcı yapıyor.
     Cem Emülerin yönetmenliğini yaptığı Nora, Bir Bebek Evi adlı oyun, kendisini var etmeye, yerini bulmaya çalışan bir kadının dramını konu alıyor.
    
     Muhabir: Ali Korkmaz
     Yayıncı: Bahri Okumuş
<< Önceki Haber İzmir Devlet Tiyatrosu sezona üç oyunla Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER