Bitlis Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü

Bitlis Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Güven: -Bitlisli milli atlet Sönmez Dağ, şampiyonada iyi bir performans sergileyerek, Türkiyeyi en iyi şekilde temsil etti


BİTLİS (A.A) - İtalyada dün yapılan 28. Dünya Dağ Koşusu Şampiyonasında, Bitlisli milli atlet Sönmez Dağ, genç erkekler kategorisinde dünya üçüncüsü oldu.
     Bitlis Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Muzaffer Güven, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Dağın 28. Dünya Dağ Koşusu Şampiyonasında, genç erkeklerde 8 bin 500 metrede mücadele ederek, dünya üçüncülüğünü elde ettiğini söyledi.
     Dağın şampiyonada iyi bir performans sergileyerek, Türkiyeyi en iyi şekilde temsil ettiğini ifade eden Güven, şöyle konuştu:
     Sönmez Dağ, aldığı dereceyle bizi yanıltmadı. Milli sporcumuz hemen hemen girdiği bütün yarışmalarda derece aldı. Bu şampiyonadan da derece alacağına inanıyorduk. İlimizi ve ülkemizi en iyi şekilde temsil eden atletimize teşekkür ediyorum ve başarılarının devamını diliyorum. Sönmez Dağın dünya üçüncüsü olmasının mutluluğunu yaşıyoruz.
     Şampiyona öncesi milli sporcuyu kendi imkanlarıyla Kamp Eğitim Merkezinde kampa aldıklarını ve ardından Türkiye Atletizm Federasyonu (TAF) tarafından Erzurum Palandökende düzenlenen 21 günlük kampa gönderdiklerini ve deneyimli antrenörler eşliğinde sıkı bir çalışma yürüttüğünü anımsatan Güven, Dağın her zaman olduğu gibi, bu şampiyonada da kendisine verilen emeği boşa çıkarmadığını belirtti.
     Milli sporcunun her geçen gün başarı çıtasını yükseltiğini ve bununda kendilerini gururlandırdığını bildiren Güven, Sönmez Dağ, milli sporcu olmasından dolayı bundan sonra ki öğrenim hayatına Elazığ Fırat Üniversitesinde devam edecek. Sporcumuz millilikten dolayı bu üniversitede okumaya hak kazandı. Bu bizi çok mutlu etti. Milli sporcumuzu kutluyorum. Eğitim hayatında ve sporda kendisine başarılar diliyorum dedi.
     Mutki ilçesine bağlı Çaygeçit köyünde yaşayan ve çiftçi bir ailenin 10 çocuğundan biri olan Dağ, 2010 yılında İtalyanın Torino kentinde yapılan Dünya Yıldız Erkekler Dağ Koşusu Şampiyonasında Dünya Şampiyonu, 2011 yılında Bursada düzenlenen Avrupa Dağ Koşusu Şampiyonasında Avrupa 2.si, bu yıl Eskişehirde yapılan Balkan Pist Şampiyonasında ise Balkan şampiyonu olmuştu.
    
     Muhabir: Şener Toktaş
     Yayıncı: Berin Arslan Çetin
<< Önceki Haber Bitlis Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER