İzmir Gazeteciler Cemiyetinin 66. kuruluş yıl

İzmir Gazeteciler Cemiyetinin 66. kuruluş yıl dönümü -Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı Sertel: Türkiye çapında gazetecilerin haklarını etkin kullanabilmeleri için mücadele ediyoruz


İZMİR (A.A) - Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı ve İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Atilla Sertel, gazetecilerin çok zor şartlar altında görevlerini yerine getirdiğini belirterek, Türkiye çapında gazetecilerin haklarını etkin kullanabilmeleri için mücadele ediyoruz dedi.
     İzmir Gazeteciler Cemiyetinin 66. kuruluş yıl dönümü ve cemiyetin çıkardığı günlük 9 Eylül gazetesinin yayın hayatına başlaması nedeniyle İzmir Sanatta kokteyl düzenlendi. CHP İzmir Milletvekili Musa Çam, İzmir Vali Yardımcısı Nevzat Ergün, bazı ilçe belediye başkanları ve cemiyet üyelerinin katıldığı törende konuşan Atilla Sertel, 28 Temmuz 1946 yılında kurulan İzmir Gazeteciler Cemiyetinin 809 üyeli büyük bir meslek örgütü olduğunu söyledi. Cemiyet üyelerinin haklarını savunduklarını ve gazetecilik mesleğinin onurunun yükseltmek için mücadele ettiklerini belirten Sertel, Bu cemiyetin üzerinde bütün üyelerimizin hakkı vardır, biz bu hakları savunuyoruz. Türkiye çapında gazetecelerin haklarını etkin kullanabilmeleri için mücadele ediyoruz diye konuştu.
     Cemiyetin bugün günlük 9 Eylül gazetesinin de yayın hayatına başladığını, iki mutluluğu birden yaşadıklarını belirten Sertel, Ankara Gazeteciler Cemiyetinin günlük gazetesi 24 Saatin 1977, İstanbul Gazeteciler Cemiyetinin günlük gazetesi Bizim Gazetenin de 1994 yılından beri yayınlandığını ifade etti.
     Türkiye Gazeteciler Federasyonunun eylül ayında seçimlerinin yapılacağını, kendisinin yeniden seçimlerde aday olacağını vurgulayan Sertel, İzmire genel başkanlığı getirmek istediğini, herkesten destek beklediğini dile getirdi.
     Etkinlikte, İzmir Gazeteciler Cemiyetinin 50 ve 51 yıllık 7 üyesine de plaket verildi, geceye katılanlar kuruluş yıl dönümü ve 9 Eylül gazetesi pastalarını hep birlikte kestiler.
    
     Muhabir: Medat Şenay
     Yayıncı: İbrahim Uyar
<< Önceki Haber İzmir Gazeteciler Cemiyetinin 66. kuruluş yıl Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER