İzmir Gücü Spor Vakfı Başkanı Tuğrul

İzmir Gücü Spor Vakfı Başkanı Tuğrul Yemişçi: İZVAK çatısı altında İzmir kulüplerinin birlikteliği sağlandı


İZMİR (A.A) - İzmir Gücü Spor Vakfı (İZVAK) Başkanı Tuğrul Yemişçi, İZVAK çatısı altında, İzmir kulüplerinin birlikteliği sağlandı dedi.
     Yemişçi, düzenlediği basın toplantısında, geçen hafta vakfa üye kulüplerin başkanlarıyla toplantı yaptıklarını, oy birliğiyle alınan kararların sonrasında bu birlikteliğin birilerini rahatsız ettiğini belirtti.
     İZVAKın siyasetin uzağında olduğunu, sporla siyasetin birarada olamayacağını ifade eden Yemişçi, İzmirdeki statların yapımına ilişkin kulüp başkanlarının oybirliğiyle aldığı kararlar sonrası, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlunun kendisini ve İZVAKı hedef alan açıklamalarda bulunduğunu belirtti.
     Toplantıda 5 kulüp başkanı ve yetkilisinin aldığı kararları İZVAK olarak kendilerinin açıkladığını dile getiren Yemişçi, şöyle konuştu:
     Bu kararları önce sayın İzmir Valimiz Cahit Kıraça daha sonra da Ankaraya giderek Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç ile Ulaştırma Haberleşme ve Denizcilik Bakanımız Binali Yıldırım beye ilettim. Ertesi günü sanki bu birlikteliği çekemeyenlerin olumsuz beyanatlarını okumaya başladım. Buna çok üzüldüm. Siyaset karıştırmak istemiyorum ama kendimi de savunmak zorundayım. Sayın başkan Kimse sahalara göz dikmesin diyor. Biz, kimse değiliz, sahalara da göz dikmiyoruz. Çünkü biz İzmir futbol kulüplerini temsil eden, onların aldığı kararları oy birliğiyle kararları tebliğ eden bir spor vakfıyız. Ayrıca buraların kamunun malı olduğunu elbette biliyoruz. Hiçbir özel sektöre veya şahsa buraların verilmesi için bir talebimiz de yok. İZVAK, ancak kulüpler için ister.
    
     -Örnekköydeki proje-
    
     Örnekköydeki yaklaşık 75 dönümlük alanın spor ve rekreasyon alanı olarak ilan edildiğini, bu alana stat yapımının gündeme gelmesinin hemen ardından, Gençlik ve Spor Bakanlığının İzmir Büyükşehir Belediyesi ile müşterek çalışmaya başladığını, alanın bitişiğinde bulunan 80 dönümlük alanın da buraya dahil edilerek tescil edilmesi, bölgedeki dere yatağının ıslahı için müracaat edildiğini hatırlattı.
     Yemişçi, Burada ancak belediye ve bakanlığın karşılıklı işbirliğinden sonra bunlar yapılabilir. Başkan bıraksınlar yapalım diyor. Benim de aklıma şu geldi; Bırak stat yapmayı belediye olarak sen üzerine düşen imar düzenlemesi ve dere ıslahından oluşan bu iki işi yap. İzmire 150 dönümlük bir spor ve rekreasyon alanı kazandır, o şimdilik yeter. Fakat ayırdığın paran fazlaysa onları da başka bir yere yönlendir, bir kaç tane daha stat yap dedi.
     Yemişçi, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlunun mevzuatı bahane ederek, kentteki profesyonel futbol kulüplerine yardımda bulunmaktan kaçındığını da ileri sürdü.
    
     Muhabir: Mustafa Yıldırım
     Yayıncı: Mehmet Tevfik Erçetin
<< Önceki Haber İzmir Gücü Spor Vakfı Başkanı Tuğrul Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER