Yaban hayvanları için doğaya yem bırakıldı

Yaban hayvanları için doğaya yem bırakıldı -Ağrıda ağır kış şartlarında yiyecek sıkıntısı çeken yaban hayvanları için doğaya yem bırakıldı


AĞRI (A.A) - Ağrının Patnos ilçesinde ağır kış şartlarında yiyecek sıkıntısı çeken yaban hayvanları için doğaya yem bırakıldı.
     Ağrı Orman ve Su İşleri Şube Müdürü Ahmet Celal Kaba, doğasever vatandaşlarla ağır kış şartlarının yaşandığı Zincirkale ve Kızkapan köylerinde yaban hayvanları için doğaya yem bıraktıklarını belirtti.
     Yemleme çalışmalarının her yıl kış aylarında yapıldığını anlatan Kaba, Bu sayede de yaban hayvanlarının nesillerinin devam ettirilmesi sağlanmaktadır. Aynı zamanda av koruma ve kontrol çalışmaları da yaparak kaçak avcılıkla mücadele etmekteyiz dedi.
     Patnoslu vatandaşların doğada yaralı halde 9 kınalı keklik bulduklarını ifade eden Kaba, kınalı kekliklerin gerekli tedavilerinin yapılması amacıyla Karsa gönderileceğini söyledi.
     Yemleme çalışmalarına katılan Kızılay Patnos Şubesi Başkanı Mehmet Nasır Açık da karın yoğun olduğu bölgelerdeki yaban hayvanlarının nesillerini devam ettirebilmesi için çaba gösterdiklerini ifade etti.
    
     Muhabir: İdris Emre Savman / Zehra Melek Çat
     Yayıncı: Zekeriya Kaya
<< Önceki Haber Yaban hayvanları için doğaya yem bırakıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER