İzmir İl Özel İdaresinde toplu sözleşme

İzmir İl Özel İdaresinde toplu sözleşme imzalandı


İZMİR (A.A) - İzmir İl Özel İdaresi ile Yol İş Sendikası arasında 2011 yılı toplu iş sözleşmesine imza atıldı.
     İzmir Valiliğnde düzenlenen imza töreninde sözleşmeye Vali Cahit Kıraç ve Yol İş Sendikası Genel Başkanı Ramazan Ağar imza attı.
     Vali Kıraç, Özel İdare bünyesinde çalışan 333 işçinin mali haklarını düzenleyen toplu iş sözleşmesine imza attıklarını belirterek sözleşmeye göre işçi ücretlerinin birinci yılın ilk altı ayı için yüzde 4 ikinci altı ayı için yüzde 4, ikinci yılın ilk altı ayı için yüzde 3 ve ikinci altı ayı yüzde 3 zam yapıldığını belirtti.
     Kıraç, yemek, giyim bedelleri, evlenme yardımı, doğum yardımı gibi sosyal haklarda da ücret zammı oranında artış sağlandığını ifade etti.
     Cahit Kıraç, çalışanların hakettiğini verme konusunda hükümetin kararlılığının bulunduğunu, karşılıklı mutabakat ve hoşgörüyle oluşturulan bir sözleşmeye imza koyduklarını belirtti.
     Yol-İş Genel Başkanı Ramazan Ağar ise toplu iş sözleşmesine imza konmasının valilik ile ilgisinin olmadığını, büro iş kolundaki sendikaların iş kollarına itiraz etmesinden dolayı 2011 yılı toplu sözleşmesinin bugüne kadar uzadığını ifade etti.
     Ağar, görüşmeler sonucu güzel bir sonuca varıldığını, tüm işçilerin bu sonuçtan memnun olduğunu ifade etti.
    
     Muhabir: Tolga Albay
     Yayıncı: Ramazan Ercan
<< Önceki Haber İzmir İl Özel İdaresinde toplu sözleşme Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER