İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Diş Hekimliği

İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Uysal: Kalitesiz ve patentsiz üretilmiş implantlar diş ve çevresindeki kemikte dönüşü olmayan hasarlara sebebiyet veriyor


İZMİR (A.A) - İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tancan Uysal, kalitesiz ve patentsiz üretilmiş implantların, diş ve çevresindeki kemikte dönüşü olmayan hasarlara sebebiyet verdiğini bildirdi.
     Uysal, yaptığı yazılı açıklamada, özellikle Uzakdoğu ülkelerinden ithal edilen implantların enfeksiyona ve implant kaybına kadar giden ciddi sorunlara neden olabildiğini belirtti.
     Bu implantların kalitesiz olması nedeniyle ağza yerleştirildiği zaman kemiklerle birleşmesinde sıkıntılar doğduğunu ifade eden Uysal, titanyum bir impaltın rahatlıkla uyum sağlarken, paslanmaz çelik implantın uyum göstermeyeceğini dile getirdi.
     Uysal, Türkiyede diş hekimliği alanında çok önemli teknolojik gelişmelerin yakalandığını ve uyumlu yerli implantların geliştirildiğini hatırlatarak, şunları kaydetti:
     Çok başarılı uygulamalarla belki de bir diş çekiminden daha basit operasyonlarla hastalara bunları uygulayabiliyoruz. Ucuz diye Uzakdoğunun malları tercih edilmemeli. Uluslararası standartlarda uygunluğunu gösteren belgelere sahip, garanti veren implantlar tercih edilmelidir. Kalitesiz ve patentsiz üretilmiş implantlar diş ve çevresindeki kemikte dönüşü olmayan hasarlara sebebiyet veriyor.
    
     Muhabir: Ali Rıza Karasu
     Yayıncı: Ufuk Kırabalı
<< Önceki Haber İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Diş Hekimliği Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER