İzmir Kent Hastanesi Endokrinoloji Uzmanı Prof.

İzmir Kent Hastanesi Endokrinoloji Uzmanı Prof. Dr. Gedik: Şişmanlıkla, aşırı kilolarla başa çıkmada, tüm gün aç kalarak, öğün atlayarak sonuç almaya çalışmak hatadır


İZMİR (A.A) - İzmir Kent Hastanesi Endokrinoloji Uzmanı Prof. Dr. Vedia Gedik, Şişmanlıkla aşırı kilolarla başa çıkmak için tüm gün aç kalarak, öğün atlayarak sonuç almaya çalışmanın hata olduğunu belirtti.
     Gedik, yaptığı yazılı açıklamada, tatilde açık büfe yiyeceklerin, bayramda ise bol şerbetli tatlıların, daha önce verilen kiloların hızla geriye alınmasına neden olduğunu ifade ederek, pek çok kişinin bayram sonrası ise aynı hızla bu kilolardan kurtulmak için diyetlere sarılacağına işaret etti.
     Kilo alıp verme sorunu yaşamamak için hayat tarzını kalıcı olarak değiştirmenin önemine değinen Gedik, şunları kaydetti:
     Şişmanlıkla aşırı kilolarla başa çıkmada, tüm gün aç kalarak, öğün atlayarak sonuç almaya çalışmak hatadır. Sık aralıklarla, azar azar beslenmek, metabolizmayı hızlandırdığı gibi yavaş yemeyi de sağlar. Öğün atlayarak, aç kalarak ya da sağlıklı olmayan diyet programlarıyla hızlı kilo verirken, safra yollarına kolesterol akışı artar. Safra kesesi taşı riski artar, hepatit gelişebilir, diyette orta derecede yağ olması, bu riski azaltır.
    
     Muhabir: Emre Umurbilir
     Yayıncı: Ufuk Kırabalı
<< Önceki Haber İzmir Kent Hastanesi Endokrinoloji Uzmanı Prof. Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER