İzmir modanın başkenti olmak için harekete

İzmir modanın başkenti olmak için harekete geçti -Ege Bölgesinde modaya yön veren kurumlar, İzmirin markalaşmasına ve ticaretine katkı sağlamak amacıyla, İzmir Fashion Time adıyla organizasyon düzenleyecek


İZMİR (A.A) - Ege Bölgesinde modaya yön veren kurumlar, İzmirin markalaşmasına ve ticaretine katkı sağlamak amacıyla, İzmir Fashion Time adıyla organizasyon düzenleyecek.
     Ege İhracatçı Birliklerinde düzenlenen toplantıda organizasyon hakkında bilgi veren Ege Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Emre Kızılgüneşler, İzmirin üst düzey organizasyonlar yapmasına rağmen, ulusal ve uluslararası platformda çok yer almadığını belirtti. Kızılgüneşler, İzmiri moda ve yaşam içeriğinde gündeme getirmek için şehirde hazır giyim ve moda sektörü öncelikli olarak yapılan etkinlikleri ortak zaman diliminde ve tek ana konsept içinde birleştirmeyi kararlaştırdıklarını söyledi.
     İzmir Fashion Time adıyla yapılacak organizasyonda, moda tasarım yarışması, gelinlik, damatlık ve abiye giyim fuarı, gelinlik tasarım yarışması, alışveriş festivali, moda günleri, moda sergisi, konferans ve paneller, sokak modası fotoğraf sergisi ve defilelerin yer alacağını kaydeden Kızılgüneşler, Bu organizasyon İzmirin ulusal ve uluslararası bilinirliğini artırarak, markalaşma sürecine katkı sağlayacak dedi.
     Organizasyona moda tasarımcısı Elie Saab ve model Adriana Lima gibi ünlü isimlerin katılmasını planladıklarını ifade eden Kızılgüneşler, İzmir Fashion Timeın EXPO 2020 adaylık sürecine de olumlu yansıyacağını ifade etti. Kızılgüneşler, organizasyonu geleneksel hale getirerek, her yıl düzenleyeceklerini sözlerine ekledi.
     Ege Giyim Sanayicileri Derneği Başkanı Özcan Torun da, İzmirin hak ettiği kadar tanınmadığını, organizasyonun önemli bir tanıtım olacağını söyledi.
     İZFAŞ Genel Müdür Vekili Mehmet Şakir Örs de, kentin gelinlik fuarında büyük bir başarı yakaladığını, İzmir Fashion Time ile çıtayı yükselterek modanın ve tasarımın başkenti olmak için harekete geçtiklerini kaydetti.
     13 Şubat 2013te başlayacak ve 10 gün sürecek organizasyon Ege Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği, İzmir Ticaret Odası, Ege Bölgesi Sanayi Odası, Ege Giyim Sanayicileri Derneği, İZFAŞ, Dokuz Eylül Üniversitesi, İzmir Ekonomi Üniversitesi, sektörel ilgili kişiler ve organizasyon şirketleri, yerel yönetimler ve İzmir Kalkınma Ajansı işbirliğinde yapılacak.
    
     Muhabir: Halil Şahin / Ramazan Ercan
     Yayıncı: Hamdi Ateş
<< Önceki Haber İzmir modanın başkenti olmak için harekete Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER