İzmir Üniversitesi ve İzmir Tabip Odasından

İzmir Üniversitesi ve İzmir Tabip Odasından işbirliği -İzmir Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hekimoğlu: İzmir Tabip Odası, İzmir Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü bünyesinde açılan Sağlık Hukuku Yüksek Lisans Program


İZMİR (A.A) - İzmir Üniversitesi ile İzmir Tabip Odası arasında, İzmir Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü bünyesinde açılan Sağlık Hukuku Yüksek Lisans Programının desteklenmesine ilişkin protokol imzalandı.
     İzmir Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Merdan Hekimoğlu, İzmir Tabip Odasında düzenlenen imza töreninde yaptığı konuşmada, Sağlık Hukuku Yüksek Lisans Programını açarak, Türkiyede YÖKten izin alarak söz konusu isimde faaliyet gösteren ikinci üniversite olduklarını belirtti.
     Türk toplumunun medenileşmesinin sosyo ekonomik bileşenleri bulunduğunu, toplumun, her geçen gün haklarını bilir hale geldiğini vurgulayan Prof. Dr. Hekimoğlu, şöyle konuştu:
     İnsanlar, daha öznel ve haklarının bilincinde. Bu durum, sağlık hizmetlerine de yansıyor. Eskiden, hekimin kararı, sorgusuz kabul edilirdi ancak artık bu şekilde değil. Vatandaşlar, daha çok ve kaliteli bir sağlık hizmeti talebini taşıyorlar. Sağlık Hukuku Yüksek Lisans Programı ile hekimlere bu bilinci kazandırmak ve sağlık hizmetinin ulusal ve uluslararası hukuk kurallarına uygun verilmesini sağlamayı amaçlıyoruz. Hekimlerin hukuki sorumluluğu konusunda bilinçlenecek ve mesleklerini uygularken hukuk bilinciyle yapacaklar. Bu bilinç, malpraktisin azaltılmasına katkıda bulunacak. Program için Ege Üniversitesi ile işbirliği protokolü imzaladık. İzmir Tabip Odası da İzmir Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü bünyesinde açılan Sağlık Hukuku Yüksek Lisans Programının tanıtımı ve desteklenmesine katkı sağlayacak. İzmir Üniversitesinin sosyal vizyonu bulunuyor. Meslek odası mensuplarına programa katılmaları halinde yüzde 25 indirim uygulanacak.
     20 kontenjanı bulunan programa, Türkiye genelinden yoğun ilgi olduğunu ifade eden Prof. Dr. Hekimoğlu, 3 sömestr sürecek 30 kredilik yüksek lisans programının proje ödevi ile tamamlanacağını sözlerine ekledi.
     İzmir Tabip Odası Başkanı Suat Kaptaner ise hekimlerin sorunları ve hakları konusunda bilinçlenmesine yönelik çalışmalar yürüttüklerini, bu kapsamda İzmir Üniversitesinin programının sağlık alanındaki önemli bir açığı kapatacağına inandığını bildirdi.
     Protokol kapsamında, sağlık kurumlarına program tanıtım afişlerini ulaştıracaklarını ifade eden Kaptaner, 9 bin üyemize tek tek ulaşarak bu önemli programa ilişkin bilgilendireceğiz. Hekimlerin, haklarını bilmeleri, daha nitelikli bir sağlık hizmeti sunumunun önünü açacaktır dedi.
     İzmir Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü Yard. Doç. Dr. Gülnur Erciyes ise 2012-2013 Akademik Yılında ilk öğrencilerini kabul edecek olan programın ders programının 24 Eylülde başlayacağını kaydetti.
     Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Adli Tıp Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ekin Özgür Aktaş da sağlık alanında köklü değişimlerin yaşandığı günümüzde sağlık hukukunun ayrı bir bilim dalı olarak tanımlanmasının, sağlık hizmetlerinin iyileştirilmesine katkı sağlayacağını söyledi.
     Konuşmaların ardından, Prof. Dr. Hekimoğlu, Prof. Dr. Erciyes ile Kaptaner, işbirliği protokolünü imzaladı.
    
     Muhabir: Zeynep Hoşgörür
     Yayıncı: Ramazan Ercan
<< Önceki Haber İzmir Üniversitesi ve İzmir Tabip Odasından Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER