İzmir Valiliğinden açıklama:

İzmir Valiliğinden açıklama: Valiliğimizce insanın özel yaşamına, giyim ve kuşamına dair herhangi bir düzenleme, sınırlama ya da yasaklamanın getirilmesi söz konusu olamaz Kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan memurların kıl


İZMİR (A.A) - İzmir Valiliği, kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan memurların kılık ve kıyafetlerine ilişkin herhangi bir yeni düzenleme, sınırlama ya da yasaklamanın getirilmediğini bildirdi.
     İzmir Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, bazı basın yayın organlarında Valilik tarafından 20 Mart 2013 tarihinde yayımlanan genelgeyle başörtüsü yasağı getirildiğine ilişkin iddia ve ifadelerin yer aldığı belirtildi.
     Habere konu olan genelgenin, Valiliğe yapılan yazılı başvuru sonrasında, kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan personelin kılık ve kıyafetine dair yönetmeliğin ilgili maddelerinin hatırlatılması amacıyla yayımlandığı ifade edilen açıklamada şu görüşlere yer verildi:
     Serbestliğin geniş bir yaşam alanı bulduğu günümüz Türkiyesinde Valiliğimizce insanın özel yaşamına, giyim ve kuşamına dair herhangi bir düzenleme, sınırlama ya da yasaklamanın getirilmesi söz konusu olamaz. Haberde iddia edildiği gibi söz konusu genelge ile kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan memurların kılık ve kıyafetlerine ilişkin herhangi bir yeni düzenleme, sınırlama ya da yasaklama getirilmemiştir. Söz konusu genelgenin dağıtımında ise Valiliğimizce yayımlanan tüm genelgelerdeki dağıtım prosedürü uygulanmıştır. Haberde iddia edildiği gibi genelgenin herhangi bir kuruma özellikle gönderilmesi söz konusu değildir.
    
     Muhabir: Tolga Albay / Ramazan Ercan
     Yayıncı: Nevbahar Kabaklı
<< Önceki Haber İzmir Valiliğinden açıklama: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER