İzmir Valisi Kıraç, Afrika Birliği Zirvesine

İzmir Valisi Kıraç, Afrika Birliği Zirvesine katılacak


İZMİR (A.A) - İzmir Valisi ve EXPO 2020 İzmir Yönlendirme Kurulu ve Yürütme Komitesi Başkanı Cahit Kıraç, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile birlikte Afrika Birliği Zirvesine katılacağını söyledi.
     Kıraç, gazetecilere yaptığı açıklamada, kentin EXPO 2020 adaylığı kapsamında Afrika, Körfez, Balkan ve Avrupa ülkelerine büyük önem verdiklerini belirtti.
     Uluslararası Sergiler Bürosuna (BIE) üye 163 ülkeden 45ini ziyaret ettiklerini ve mayıs ayına kadar ziyaretlerin devam edeceğini belirten Kıraç şunları kaydetti:
     Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız, bakanlarımız ve 25 kişilik ekibimiz EXPO 2020nin İzmire kazandırılması için çalışıyor. Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğanın katılacağı mayıs ayında düzenlenecek Afrika Birliği Zirvesine bende katılacağım. Afrikanın BIEde 42 üyesi olduğu için bizde meslek odalarımız gibi Afrika kıtası ile ilişkilerimizi çok önemsiyoruz. Afrika, Kafkas ve Körfez ülkelerine çok önem veriyoruz. Afrikada çok sayıda yeni elçilik açtık. EXPO çalışmalarımızda dünyayı beş bölgeye ayırdık. EXPO için üç boyutlu bir çalışma yürütüyoruz. Yerel aktörlerimizden odalarımız, fahri konsoloslarımız ve iş adamlarının oluşturduğu bir lobicilik ekibi, Dışişleri Bakanımız Ahmet Davutoğlu tarafından yürütülen çalışmalar ve son olarak Başbakanımız ve Cumhurbaşkanımız temasları doğrultusunda çalışmalarımız üç hattan sürüyor.
     Kıraç, 2013 FIBA Erkekler Avrupa Challenge Kupası dörtlü finalinin İzmirde yapılacak olamasına sevindiklerini belirterek, İzmirin EXPO sürecinde uluslararası etkinliklere ihtiyacı olduğunu söyledi.
    
     Muhabir: Hüseyin Bağış
     Yayıncı: Ramazan Ercan
<< Önceki Haber İzmir Valisi Kıraç, Afrika Birliği Zirvesine Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER