İzmir Valisi Kıraç :

İzmir Valisi Kıraç : Bu coğrafyada bin yıldır kardeşçe yaşıyoruz, kıyamete kadar da kardeşçe yaşayacağız


İZMİR (A.A) - İzmir Valisi Cahit Kıraç, Anadolunun kardeşçe yaşanan bir coğrafya olduğunu belirterek, Bu coğrafyada bin yıldır kardeşçe yaşıyoruz, kıyamete kadar da kardeşçe yaşayacağız dedi.
     Balkan Anadolu Derneği yöneticilerini kabul eden Vali Cahit Kıraç, Balkanlardan ve Anadolunun birçok kentinden İzmire göç etmiş kişilerin dernek çatısı altında bir araya geldiğini ve bugüne kadar derneğin bir çok etkinliğine katıldığını söyledi. Ramazan ayında derneğin çeşitli etkinlikleri olduğunu, önümüzdeki günlerde de kardeşlik amacıyla bir projeleri olduğunu belirten Vali Kıraç, valiliğin her türlü imkanının kendilerine sağlanacağını vurguladı.
     Birlik bütünlüğe katkı sağlayanların yanında olduklarını belirten Vali Kıraç, Bu coğrafyada bin yıldır kardeşçe yaşıyoruz, kıyamete kadar da kardeşçe yaşayacağız. Bu amaca katkı sağlayan herkese teşekkür ediyorum dedi.
     Balkan Anadolu Derneği Başkanı Ender Öztürk ise Kürt, Türk, Çerkez, Boşnak kökenlilerden oluşan ve Anadolunun birçok ilinden İzmire gelip yerleşenlerin bir araya gelerek dernek oluşturduklarını söyledi. Derneğin daha önce Urfada sıra gecesi düzenlediğini ve büyük ilgi gördüğünü, başta Urfa olmak üzere bölgede bulunan kentlerin yöneticilerini de İzmirde ağırlayacaklarını belirten Öztürk, bu amaçla Vali Cahit Kıraçtan destek istediklerini vurguladı.
    
     Muhabir: Medat Şenay
     Yayıncı: Ramazan Ercan
<< Önceki Haber İzmir Valisi Kıraç : Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER