İzmitte Kınalı Asker Parkı, törenle açıldı

İzmitte Kınalı Asker Parkı, törenle açıldı


KOCAELİ (A.A) - İzmit Belediyesi tarafından yaptırılan Kınalı Asker Parkı, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferinin yıl dönümünde hizmete açıldı.
     İzmit Belediyesi mehter takımının marşları ve İzmit İmam Hatip Lisesi öğrencisi Cihangir Karanın Çanakkale Şehitleri şiiri ile başlayan açılış töreninde konuşan Belediye Başkanı Nevzat Doğan, geçmişi ile bağlarını koparan milletlerin geleceğini garanti altına almasının zor olduğunu söyledi.
     Doğan, şöyle konuştu:
     Geçmiş ve geleceğimiz arasındaki köprüyü daha da sağlamlaştırmak, bizi biz yapan değerlere sahip çıkmak, milletçe tarih şuurumuzu canlı tutmak zorundayız. İzmit Belediyesi olarak köklü ve şanlı bir tarihe sahip olduğumuzu biliyoruz, bu inançla hareket ediyoruz ve işte bu nedenle Çanakkale ruhunu şehrimizde yaşatacak, çocuklarımıza, gençlerimize anlatacak Kınalı Asker Parkımızı ya da Açık Hava Müzemizi açıyoruz.
     Vali Ercan Topaca ise 18 Martta şehitleri rahmet ve minnetle andıklarını belirterek, şunları dile getirdi:
     Onlara borcumuz var. Onlar bu ülke için kendilerini ortaya koydular. Ordumuzda büyük bir sevgi, hoşgörü, dayanışma, gayret, inanç ve iman var. Bu ruhun çocuklarımıza, neslimize aktarılması gerekiyor. Oradaki değerlerin yaşatılması, bu ruhun parklarla değişik bilgilerle kitaplarla çocuklarımıza aktarmamız lazım. Çanakkale ruhunu yaşatarak, öğreterek bugüne taşımamız gerekiyor.
     Törenin ardından İzmit Yahya Kaptan Demokrasi Bulvarında 2 bin 567 metrekarelik alanda inşa edilen Kınalı Asker Parkını gezen protokol ve vatandaşlar duygu dolu anlar yaşadı.
     Parkta Çanakkaledeki kara ve deniz savaşlarını yansıtan 9 rölyef, 3lü Atatürk, Kınalı Asker ve Seyit Onbaşı heykeli, savaşta kullanılan top, siper ve savaşta hayatını kaybeden 629 Kocaelili şehidin isimlerinin bulunduğu plaketler yer alıyor.
     Törene Vali Topaca, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, AK Parti Kocaeli Milletvekili Mehmet Ali Okur, AK Parti Kocaeli İl Başkanı Mahmut Civelek, İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan, il protokolü, gaziler, şehit yakınları, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.
    
     Muhabir: Yunus Emre Günaydın
     Yayıncı: Kemal Kaymak
<< Önceki Haber İzmitte Kınalı Asker Parkı, törenle açıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER