İzmit Belediye Başkanı Doğan, Kınalı Asker

İzmit Belediye Başkanı Doğan, Kınalı Asker Parkını inceledi


KOCAELİ (A.A) - İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan, pazartesi günü açılışı yapılacak Kınalı Asker Parkında incelemede bulundu.
     Açılış öncesi son hazırlıkları tamamlayan Park Bahçeler Müdürlüğü yetkilileri, Doğana incelemeler sırasında bilgi verdi.
     Parkın Çanakkale ruhunu gençlere anlatacağını ifade eden Doğan, parkı hizmete açmaktan dolayı gurur duyduğunu kaydetti.
     Doğan, parkın şehitlerin hatırasını yaşatacağını belirterek, Park, ne kadar güçlü bir tarihe sahip olduğumuzu ve çeşitliliklerimiz içinde nasıl bir ve beraber yaşadığımızı gençlerimize anlatacaktır dedi.
     2 bin 567 metrekarelik bir alana yaptırılan Kınalı Asker Parkında Çanakkaledeki kara ve deniz savaşlarını yansıtan 9 adet rölyef ve rölyeflerin önlerindeki kaidelerde yer alan açıklamalarıyla 3lü Atatürk, kınalı asker, Seyit Onbaşı heykelleri yer alıyor.
     Parkta, Çanakkale Savaşlarında hayatını kaybeden 629 Kocaelili şehidin isimleri, savaştıkları cepheleri gösteren plaketler ve Çanakkale Savaşı Cephelerini gösteren bir harita yer alıyor. Savaşı anlatan 1 adet görsel ve sesli, 2 adet sesli dinleti sistemi bulunuyor. Çanakkale Savaşlarının kaderini belirleyen Seyit Onbaşının kullandığı ve özel olarak yaptırılan top bulunuyor.
    
     Muhabir: Kadir Yıldız
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber İzmit Belediye Başkanı Doğan, Kınalı Asker Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER