İzmit Belediyesinin geri dönüşüm çalışmaları

İzmit Belediyesinin geri dönüşüm çalışmaları


KOCAELİ (A.A) - İzmit Belediyesinin geri dönüşüm çalışmaları kapsamında kentin çeşitli yerlerine yerleştirdiği konteyner ve kutuların bilinçsiz kişiler tarafından amacının dışında kullanıldığı bildirildi.
     İzmit Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, belediyenin çevrenin korunmasına yönelik yaptığı geri dönüşüm çalışmalarının bir çok belediyeye örnek olduğu belirtilerek, uzun yıllardan beri geri dönüşüm çalışması yapan İzmit Belediyesinin mahallelere koyduğu geri dönüşüm konteyner ve kutularından çıkan atıkların yetkilileri şaşırttığı kaydedildi.
     Açıklamada, kentin çeşitli yerlerine bin 350 adet geri dönüşüm konteyneri ve 10 bin adet de iç mekan geri dönüşüm kutusu konulduğu hatırlatılarak, şu ifadelere yer verildi:
     Konulan kutu ve konteynerler çöp için değil, kağıt, şişe, plastik gibi geri dönüşümü mümkün atıklar içindir. Buna rağmen bazı bilinçsiz kişiler buraları adeta çöp konteyneri gibi kullanıyor. Bu konuda ev ev dolaşıp vatandaşları bilinçlendirmeye çalışıyoruz. Çöpe attığımız her kağıt, plastik, cam gibi geri dönüşümü mümkün atıklar yok oluyor.
     Geri dönüşüm çalışmaları sayesinde kıt olan kaynakları gelecek nesillere aktarmaya çalıştıkları vurgulanan açıklamada, vatandaşların bu konuda duyarlı olması gerektiği bildirildi.
    
     Muhabir: Şahin Oktay
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber İzmit Belediyesinin geri dönüşüm çalışmaları Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER