İZTO iş heyeti Fasa gidecek

İZTO iş heyeti Fasa gidecek -İZTO Yönetim Kurulu Başkanı Demirtaş: -Afrikanın en istikrarlı ülkelerinden birisi olan Fasa yeni iş fırsatlarını yerinde görme ve yeni bağlantılar kurmak için gidiyoruz


İZMİR (A.A) - İzmir Ticaret Odası (İZTO) Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, Afrikanın en istikrarlı ülkelerinden birisi olan Fasa 2-5 Ekim tarihleri arasında iş ve inceleme gezisi düzenleyeceklerini bildirdi.
     Demirtaş, yaptığı yazılı açıklamada, 2012 çalışma programında Afrikaya geniş yer verdiklerini, bu yılı Tüccarın Afrika Yılı ilan ettiklerini, bu kapsamda Fasa gezi düzenleyeceklerini kaydetti.
     Her sektörden meclis üyelerinin yer aldığı 105 kişilik iş heyetiyle Fasa gideceklerini ifade eden Demirtaş, şunları kaydetti:
     Afrikanın en istikrarlı ülkelerinden birisi olan Fasa yeni iş fırsatlarını yerinde görme ve yeni bağlantılar kurmak için gidiyoruz. Fas, gerek siyasi gerek ise ekonomik veriler incelendiğinde global kriz ile boğuşan birçok Avrupa ülkesinden daha iyi durumda. Türkiye ile Fas arasındaki ilişkiler son derece güçlü. İki ülke arasında 2004 yılında 435 milyon dolar olan ticaret hacmimiz 7 yılda 3 kat artarak 2011 yılında 1,3 milyar dolara yükseldi.
     İzmir ile Fas arasındaki karşılıklı ticaretin 65 milyon dolar civarında olduğuna, Türkiyedeki Fas sermayeli 40 şirketten sadece birisinin İzmirde bulunduğuna dikkati çeken Demirtaş, bu payı çok daha yukarıya çekmek istediklerini vurguladı.
     Demirtaş, 4 günlük gezide Kazablanka Ticaret, Sanayi ve Hizmetler Odası ile birlikte Fas-Türkiye İş Forumu düzenleyeceklerini, üyeleriyle Faslı iş adamlarının ikili görüşmeler yapacağını belirtti. Ekrem Demirtaş, Rabat ve Marakeş kentlerini de ziyaret ederek, bu kentlerin ticaret odası başkanları ile görüşeceklerini ifade etti.
    
     Muhabir: Ramazan Ercan
     Yayıncı: Zülal Eser
<< Önceki Haber İZTO iş heyeti Fasa gidecek Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER