Jandarmadan motosiklet sürücülerine kask

Jandarmadan motosiklet sürücülerine kask -Mersinin Erdemli ilçesinde hayata geçirilen Kask tak, hayatta kal projesi kapsamında 200 motosiklet sürücüsüne kask dağıtıldı


MERSİN (A.A) - Erdemli Jandarma Komutanlığı ile TÜVTURK Erdemli İstasyon Amirliği tarafından hayata geçirilen Kask tak, hayatta kal kampanyası kapsamında, 200 motosiklet sürücüsüne kask dağıtıldı.
     Tömük Mahallesinde motosiklet kullanıcılarına yönelik uygulama yapan jandarma ekipleri, kasksız sürücülere uyarıda bulunarak, kampanya kapsamında kask hediye etti.
     Jandarma Komutanlığı Trafik Tim Komutanlığında görevli Astsubay Başçavuş Zeki Evrim Dörtyol, dağıtımların ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, ilçe genelinde tescile kayıtlı 16 bin 607 adet motosikletin bulunduğunu, yapılan denetimlerde büyük bir kısmının 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu kapsamındaki kurallara uymadıklarının belirlendiğini söyledi.
     Tüm motosiklet kullanıcılarının kask takmalarını ve bunun alışkanlık haline getirilmesini istediklerini ifade eden Dörtyol, sürücülere kask dağıtarak, bir anlamda sürücülerin alışkanlık kazanmalarına yardımcı olmak istediklerini kaydetti.
     Uygulama kapsamında kask verilen ve 10 yıldır motosiklet sürücüsü olduğunu belirten Fatma Solak, da Jandarma trafik timleri bize motosiklet kullanımında kaskın önemini anlattı ve bilgi sahibi olduk. Artık kask takmadan aracıma binmeyeceğim gibi herkesi de bu konuda uyaracağım dedi.
    
     Muhabir: Derviş Çömez / Kerem Kocalar
     Yayıncı: Tevfik Işık
<< Önceki Haber Jandarmadan motosiklet sürücülerine kask Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER