Japonların Türkçeye olan ilgisi artıyor

Japonların Türkçeye olan ilgisi artıyor -AÜ TÖMER Antalya Şubesine başvuran Japon öğrencilerde artış yaşanıyor


ANTALYA (A.A) - Japonların Türkçe ve Türk kültürüne olan ilgileri artıyor.
     Ankara Üniversitesi TÖMER (Türkçe Öğretim Merkezi) Antalya Şubesine başvuran Japon öğrencilerde artış olduğu gözleniyor.
     TÖMER Antalya Şubesi Koordinatörü Alkım Eylem Kepir, yaptığı açıklamada son günlerde özellikle Japonların Tükçe öğrenmek için kursa büyük ilgi gösterdiklerini belirterek, Japon öğrencilerin Türkçe öğrenmesindeki en önemli etkenlerinden birinin Türk kültürüne olan sevgileri olduğunu söyledi.
     Japon öğrencilerin Türkçeyi öğrenmede büyük gayret sarf ettiklerini dile getiren Kepir, bunun yanısıra Antalyanın tarihi ve turistik yerlerinin ve birçok güzelliğinin Japonların öğrenme aşkını, şevkini artırdığını kaydetti.
     Kepir, Kursiyerlerimiz Shizuka Kadono, Misaki Sugimoto, Ayaka Fuji, Yu Yasui Antalyayı çok seviyor. Türkiyede birçok şehri gezdiklerini ama en çok Antalya ve Antalyalıların kendilerine yakın geldiğini söylüyorlar. Bu durum öğrenciler üzerinde olumlu bir intiba bırakıyor dedi.
     Türkçe öğrenen yabancı uyruklu öğrenciler ile Türk öğrencilerin kaynaşması için çeşitli etkinlikler düzenlediklerini dile getiren Kepir, Öğrencilerimiz hem birbirlerini tanıma hem de öğrendikleri dili pekiştirme fırsatı buluyor. Bu etkinliklerin kısa sürelerle yinelenmesinin pratik yapmada çok etkili olacağını düşünüyoruz diye konuştu.
    
     Muhabir: Yusuf Karadağ
     Yayıncı: Erdem Gültekin
<< Önceki Haber Japonların Türkçeye olan ilgisi artıyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER