Kabine, yüksek hızı sevdi

Kabine, yüksek hızı sevdi -Türkiyede ilk kez Ankara-Eskişehir hattında karşılıklı olarak hizmete giren Yüksek Hızlı Tren, ilk seferini Başbakan Erdoğanın da katıldığı törenle 13 Mart 2009da yaptı -YHTnin yolcuları arasın


ESKİŞEHİR (A.A) - Deniz Açık - Türkiyede ilk kez Ankara-Eskişehir hattında karşılıklı olarak hizmete giren ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğanın da katıldığı törenle 13 Mart 2009da ilk seferine başlayan Yüksek Hızlı Trennin (YHT) yolcuları arasında Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Başbakan Erdoğan, kabine üyeleri ve Spor Toto Süper Lig takımları yer aldı.
     Yaklaşık 4 yıl önce hizmete alınan ve taşınan yolcu sayısı 8 milyon 750 bini geçen YHTnin ilk seferi, 13 Mart 2009da Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapıldı. Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ve Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay da Ankaraya ve Konyaya yolculuklarında YHTyi tercih eden kabine üyeleri arasında yer alıyor.
     YHTye en sık kullanan kabine üyeleri arasında Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız ile Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu da bulunuyor.
     Cumhurbaşkanı Abdullah Gül de, 6 Mayıs 2010da Ankara Garından YHTnin makinist koltuğuna oturarak geldiği Eskişehirde, Mihallıççık ilçesinin Yunus Emre beldesindeki Uluslararası Eskişehir Yunus Emre Kültür ve Sanat Haftası açılış törenine katılmıştı. TBMM Başkanı Cemil Çiçek de bazı yolculuklarından YHTyi kullandı.
    
     -İlk seferler Başbakan Erdoğandan-
    
     Ankara-Eskişehir arasında karşılıklı YHT seferlerinin ilkini 13 Mart 2009da gerçekleştiren Başbakan Erdoğan, 23 Ağustos 2011de Ankara-Konya arasındaki ilk seferi yaptı.
     Spor Toto Süper Lig takımlarından Eskişehirspor ve Gençlerbirliği de deplasman maçları yolculuğunda bazen YHTyi tercih etti.
     2012 yılında, 1 milyon 375 bini Konya-Ankara, 2 milyonu Eskişehir-Ankara hattında olmak üzere 3 milyon 375 bin kişinin taşındığı YHTden kısa sürede içinde 15 ilin yararlanacağı bildirildi.
    
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Kabine, yüksek hızı sevdi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER