Kabul edilen 8 projenin sözleşmesi imzalandı

Kabul edilen 8 projenin sözleşmesi imzalandı


YOZGAT (A.A) - Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu İl Koordinatörlüğü, 3. çağrı döneminde kabul ettiği 8 projeyi imzaladı.
     İl Koordinatörü Veli Büke, imza töreninde yaptığı konuşmada, kurumun AB üyeliği sürecinde tarım sektörünün ve kırsal alanların sürdürülebilir adaptasyonuna katkıda bulunmayı amaçladığını söyledi.
     İkinci çağrı dönemindeki projelerin sahipleri ile 26 Martta sözleşme imzalandığını bildiren Büke, 3. çağrı döneminde alınan projelerin değerlendirmesi tamamlandı. Türkiyede IPARD programının uygulandığı 20 il arasında bulunan Yozgatta 8 proje ile sözleşme imzalanacak. Projelerin toplam yatırım tutarı 13 milyon 527 bin lira olup, kurumumuzun vereceği hibe tutarı 8 milyon 214 bin 965 lira dedi.
     Et ve süt üretim tesisi yapacak proje sahiplerinin yatırım harcamalarında KDV ödemeyeceğini anımsatan Büke, İl merkezi ile ilçelerden Akdağmadeni, Sarıkaya, Yerköy, Çayıralan ve Boğazlıyanda 8 projeye 3. çağrı döneminde kurumumuz hibe sağlayacak. 4. ve 5. çağrı döneminde alınan 12 proje ile ilgili inceleme sürüyor. Bunların sözleşmeleri de Temmuz-Ağustos aylarında imzalanacak diye konuştu.
     Bükenin konuşmasının ardından proje sahipleri ile sözleşme imzalandı.
    
     Muhabir: Özcan Güney / Ömer Sarı
     Yayıncı: Mustafa Yıldız
<< Önceki Haber Kabul edilen 8 projenin sözleşmesi imzalandı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER