Kaçak avlanan 5 kişiye 24 bin

Kaçak avlanan 5 kişiye 24 bin 140 lira para cezası


TUNCELİ (A.A) - Tuncelide kaçak avlanan 5 kişiye 24 bin 140 lira ceza uygulanacak.
     Orman ve Su İşleri Bakanlığı 15. Bölge Müdürlüğü Tunceli Şube Müdürü Ali Haydar Gürsönmez, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ihbar üzerine kaçak dağ keçisi avlayan bir grubun tespit edildiğini söyledi.
     Tunceli-Ovacık karayolu üzerinde bulunan Gözerek Deresi mevkisinde 5 kişinin koruma altındaki dağ keçisi avladığının tespit edildiğini belirten Gürsönmez, şunları kaydetti:
     Şahısların kullandığı araç durdurularak arandı ve öldürülen dağ keçisinin eti araçta bulundu. Olay yerine giden ekiplerimiz, avlanmanın yapıldığı bölgedeki incelemelerinde dağ keçisine ait boynuz ve deriye ulaştı. Dağ keçileri koruma kapsamında olduğu için idari para cezaları 12 bin 140 liradır. Milli Park sahaları içinde bu cezalar iki katına çıkarılır. Avlanma da Milli Park alanı içerisinde yapıldığı için şahıslara toplam 24 bin 140 lira para cezası uygulandı.
     Ekiplerin Munzur ve Pülümür vadilerinde denetimlerini sürdürdüğünü ifade eden Gürsönmez, vatandaşların bu konuda daha duyarlı olmaları gerektiğini belirterek, asılsız ihbarlar yapılmamasını rica etti.
    
     Muhabir: Fatma Çıray
     Yayıncı: Önder Felek
<< Önceki Haber Kaçak avlanan 5 kişiye 24 bin Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER