KADEP Genel Başkanı Elçinin yargılanması

KADEP Genel Başkanı Elçinin yargılanması -Mahkeme, sanık Elçinin dokunulmazlığının kaldırılması yönünde fezleke düzenlenmesine karar verdi


DİYARBAKIR (A.A) - Diyarbakır 7. Ağır Ceza Mahkemesi, Diyarbakırdan bağımsız milletvekili seçilen Katılımcı Demokrasi Partisi (KADEP) Genel Başkanı Şerafettin Elçinin dokunulmazlığının kaldırılması yönünde fezleke düzenlenmesine karar verdi.
     Diyarbakır 7. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya sanık Elçi katılmazken, avukatı Nuşirevan Elçi hazır bulundu.
     Mahkeme heyeti, dosyadaki incelemesinin ardından, Sanık milletvekili olduğundan üzerine atılı 2911 sayılı yasaya muhalefet eylemi yönünden hazırlık aşamasında bu yönde herhangi bir işlem yapılmadığından dokunulmazlığının kaldırılması yönünde Adalet Bakanlığı Ceza İşleri Genel Müdürlüğüne gönderilmek üzere fezleke düzenlenmesini kararlaştırdı.
     Mahkeme ayrıca, Terör örgütünün propagandasını yapmak ve Örgüt adına suç işlemek suçlarıyla ilgili olarak da fezleke sonucunun beklenilmesine karar verdi.
    
     -33 yıla kadar hapsi isteniyor-
    
     Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, Uluderedeki çatışmada ölü ele geçirilen 12 terörist için Diyarbakırda düzenlenen yasadışı yürüyüş ile yine Diyarbakırda düzenlenen 2 ayrı mitingde yaptığı konuşma nedeniyle sanık Elçi hakkında, 4 kez Terör örgütünün propagandasını yapmak, 2911 Sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanununa muhalefet etmek ve Örgüt üyesi olmamakla birlikte örgüt adına suç işlemek suçlarından toplam 33 yıla kadar hapis isteniyor.
    
     Muhabir: İbrahim Yakut
     Yayıncı: Behçet Güngör
<< Önceki Haber KADEP Genel Başkanı Elçinin yargılanması Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER