Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformundan eylem

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformundan eylem -Platformun Ankara Temsilcisi Aydın: -"Bu ülkede bundan sonraki adım, kadına şiddete ağır cezaların verilmesi ve şiddet mağduru kadınlara daha etkin koruma sağlanması olmalıdır"


ANKARA (A.A) - Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu eylem yaptı.
     Platform üyeleri, ellerinde kadınlara yönelik şiddetin son bulması için "Kadın kardeşlerimiz öldürülmesin" yazılı mor pankartlar ve cinayetlerde hayatını kaybeden kadınların fotoğraflarıyla Kızılayda bir alışveriş merkezinin önünde toplandı.
     Platformu Ankara Temsilcisi Elif Aydın, konuşmasında "Hepimiz kadın cinayetleri konusunda üzerimize düşeni yapmak zorundayız. Türkiye, günde ortalama 5 kadının öldürüldüğü bir ülke. Bu ülkede bundan sonraki adım, kadına şiddete ağır cezaların verilmesi ve şiddet mağduru kadınlara daha etkin koruma sağlanması olmalıdır" ifadesini kullandı.
     Platform üyelerinden öğretmen Şirin Şanlı ise özellikle kadınlara yönelik şiddet ve cinayetlere caydırıcı nitelikte ağır cezalar verilmesin, böylece kadın cinayetlerinin engellenebileceğini belirtti.
     Platform üyesi Sevgi Korkmaz da yetkililerden kadın cinayetlerinin engellenmesi için tedbirlerin artırmalarını, şiddet mağdurlarına güvenlik güçleri tarafından daha etkin yardımda bulunulmasını istedi.
    
     Muhabir: Betül Rümeysa Şahin
     Yayıncı: Tolga Özgenç
<< Önceki Haber Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformundan eylem Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER