Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü

Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü -Antalya ve Muğlada bir grup kadın, kadına yönelik şiddeti protesto etti


ANTALYA (A.A) - Antalya ve Muğlada bir grup kadın, kadına yönelik şiddeti protesto etti.
     25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetin Ortadan Kaldırılması İçin Uluslararası Mücadele Günü dolayısıyla Aydın Kanza Parkında toplanan Antalya Kadın Platformu üyesi bir grup, buradan Yavuz Özcan Parkına kadar yürüdü.
     Bazı sendika ve sivil toplum kuruluşu üyelerinin de ve zaman zaman birkaç dakikalık oturma eylemi yapılan yürüyüşte, kadınlar pankart ve döviz taşıyarak ve sloganlar atarak kadına yönelik şiddeti protesto etti. Gruptaki bazı kadınların ise ayakkabılarını çıkararak yürüdüğü görüldü.
     Yavuz Özcan Parkında toplanan kadınlar, yere serdikleri pankartın üstüne sulu boyaya batırdıkları elleri ile bastılar.
     Burada grup adına açıklama yapan Antalya Kadın Platformu sözcüsü Aysel Aydın, kadınlar olarak her türlü şiddetten uzak bir yaşam istediklerini söyledi.
     Tüm baskılara, dayatmalara rağmen kadınlar olarak güçlerini bildiklerini ifade eden Aydın, Erkek egemen, gerici ve piyasacı kapitalist sisteme karşı birleşiyoruz. İşçi, emekçi, işsiz, Kürt, Ermeni, Alevi, Sünni, öğrenci kadınlar olarak şiddetin toplumsallaştırılmasına ve kadına yönelik şiddetin karşısında yılmadan korkmadan mücadele edeceğiz dedi.
     Açıklamanın ardından bir süre slogan atan kadınlar, daha sonra dağıldı.
    
     -Muğla-
    
     Muğlada 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetin Ortadan Kaldırılması İçin Uluslararası Mücadele Günü dolayısıyla Abdi İpekçi Caddesinde toplanan kadınlar, Kadın olmak suç mu, Bağır herkes duysun, Sözün bittiği yerde çığlık başlar yazılı pankartlarla Sınırsızlık Meydanını kadar yürüdü.
     Yürüyüş sırasında kadınlar, kartondan yaptıkları ve şiddete maruz kalarak öldürülen kadınların isimlerinin bulunduğu tabutu omuzlarında taşıdı.
     Grup adına basın açıklamasını okuyan Eğitim-Sen Muğla Şubesi Kadın Sekreteri Dilek Gedik, 25 Kasımın 1999 yılında Birleşmiş Milletler tarafından Kadına Yönelik Şiddetin Ortadan Kaldırılması İçin Uluslararası Mücadele Günü olarak ilan edildiğini bildirdi.
     Bu yıldan bu yana bugünün kadına yönelik şiddete dikkat çekmek, farkındalık oluşturmak, kadınlar arasında birlik, mücadele ve dayanışmayı güçlendirmek amacıyla çeşitli etkinliklerle kutlandığını belirten Gedik, Kadınlar dünyanın her yerinde ulusal, sınıfsal ve cinsel sömürüye maruz kalıyor. Oysa kadınlar çok iyi biliyor ki doğanın verdiği yaşamı yeniden oluşturma gücümüzle toplumun barış içinde yapılanmasına en çok biz katkı sunuyoruz. Sermaye gibi şiddetin de vatanı, milleti dini, ve mezhebi olmuyor. Şiddet, ülke ve bölge ayrımı gözetmeksizin dünyanın her yerinde var ve var olmaya devam ediyor dedi.
     Gedik, kadınlar olarak Türkiyede ve dünyada kadın şiddetinin ortadan kaldırılması için mücadele eden tüm kadınları sevgi ve dayanışmayla selamladıklarını dile getirdi.
     Gruptakiler, daha sonra dağıldı.
    
     Muhabir: Şamil Kahveci - Utku Uçrak
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER