Kadir Gecesi

Kadir Gecesi -MHP İl Başkanı Aslan ve Saadet Partisi İl Başkanı Şenel, birer mesaj yayımladı


AFYONKARAHİSAR (A.A) - MHP Afyonkarahisar İl Başkanı Aziz Aslan ve Saadet Partisi İl Başkanı Adnan Şenel, Kadir Gecesi dolayısıyla birer mesaj yayımladı.
     Aslan, mesajında, rahmet, bereket ve mağfiret ayı olan mübarek ramazan ayının sonuna yaklaşmanın hüznü yanında aynı zamanda kıyamete kadar bütün insanlığın hidayet rehberi, Hazreti Muhammedin en büyük mucizesi olan Kuran-ı Kerimin indirildiği geceye ulaşmanın mutluluğunun yaşandığını bildirdi.
     Kadr Suresinin, bu gecenin fazileti hakkında indirildiğini belirten Aslan, şöyle devam etti:
     Surede, Kuranın bu gecede indirildiği ve bu gecenin, içinde Kadir Gecesi bulunmayan bin aydan daha hayırlı olduğu belirtilmiştir. Hayırlı olanın ise bu gecede yapılan ibadetler olduğudur. Cenab-ı Hakkın, Peygamberimiz vasıtasıyla son hitabı ve son mesajı olan Kuranı indirmesi, insanlığın doğru yolu, hidayeti bulmasında dönüm noktası olduğundan, bu olayın gerçekleştiği gece, İslam alemi için özel bir anlam taşır. Kadr Suresinde bildirildiğine göre, bu gecede Allahın izniyle melekler ve Cebrail her bir iş için yeryüzüne iner ve fecre kadar yeryüzünde barış ve esenlik hakim olur.
    
     -Ayrılıkları, kırgınlıkları bir kenara bırakalım-
    
     Şenel de mesajında, Kadir Gecesinin, mübarek gecelerin kardeşlik bağlarını güçlendirmek için sunulmuş ilahi fırsat olduğunu ifade etti.
     Bu müstesna gecede yapılacak olan dua ve ibadetlerin sevgi ve kardeşliği pekiştirmesi gerektiğini vurgulayan Şenel, şunları kaydetti:
     Ayrılıkları, kırgınlıkları bir kenara bırakalım. Bir olalım, diri olalım. Ülkemiz üzerinde oynanmak istenen karanlık oyunları bozalım. Biz aynı milletin evlatları, aynı bahçenin çiçekleriyiz. Farklılıklarımızı ayrılık nedeni değil, zenginlik unsuru olarak görmeliyiz. Milletimizi kardeş kavgasına sürüklemek isteyen karanlık mihraklara, her türlü alçak plana başvurmaktan çekinmeyenlere fırsat vermeyelim. Bu müstesna geceler hepimiz için birer fırsattır. Bugün ırkçı emperyalizmin esareti altında, kan ve gözyaşına boğulmuş insanlığın kurtuluşu ancak Peygamber Efendimizin rehberliği ile mümkün olacaktır. Kendimizi kurtarmak yetmez. Bir Müslüman olarak bütün insanlığı kurtarmakla mükellefiz. Bu mübarek gecede günahlarımızın affı, Peygamberimize layık bir ümmet olabilmek için dua edelim.
    
     Muhabir: Mustafa Güngör
     Yayıncı: Sedat Gök

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER